sr1 Creative Commons License 2022.07.10 0 0 94052

OFF. 

 

Megkérdem: Pontosan mire használod a digitális képességeit egy modern autónak?

Mert azt nem hiszem el neked, hogy az önvezető képességeit használod, pl. egy tempósabb autópálya etapon avagy egy kanyargós közúton. 

 

A többi: 

 

Most már minden cégnek van egy digitális platformja. 

Nekem van egy saját adatszerverem, amit folyamatosan szinkronizáltok egy felhőbe (ezt bérelem), azon működik az iroda és nekem személyesen van egy

többmagos grafikai PC-m, egy nagy teljesítményű laptopom (ami 2.5 évente odaszarik, ha fullba használom- azért telepítettem a grafikai PC-t) és egy utolsó generációs androidom- amit max. 2 évente cserélek. Áttérhettem volna IOS rendszere az egész csomaggal- a biztonsági előnyei miatt is, de Win-el kezdtük és átállni elég nehéz. Amúgy egy IPhone akkujának a kapacitása számomra bevállalhatatlan, egy új android le lehet butítani annyira, hogy 2-2.5 napot bírja az akkuja. 

Van egy informatikai cég, aki ránéz néha a rendszerünkre online, kitakarítja, megnézi a biztonsági részleteket, de a telefonommal nem foglalkozik. 

 

Nem kell magyarázzam, hogy szinte minden céges kommunikációt digitális csatornákon intézek és van olyan (főleg hétfői) nap, amikor nagyon sok 

infó megfordul ebben a rendszerben. Pluszba el kell érjem a telefonomról a saját grafikai gépemet (felhőn keresztül), mert azon vannak tárolva a rajzok-tervek- számolások és anyaglisták, ami a munkatelepen szükséges, +1000 rajzot nem lehet már papíron kezelni. 

 

Ha az autómba használnám a saját telefonját, az még egy szám lenne, amit össze kéne kapcsoljak a mobilammal.  De nem tudok rá telepíteni minden appot- amit android telefonomra fel tudok.  Most akkor, ha az autóban ülök, melyik telefont használjam? Így egy telefonom van, egy számmal, a külső kapcsolataimnak is kézenfekvő. 

 

Csakhogy:

a telefonra nincs feltelepítve semmiféle szociális app (azok töltik meg hamar a telefonokat szeméttel), mégis 3 havonta megkattan és újra kell építsem a rendszert, valamit csak kinyitok (pl egy cégnek a oldalát) és csak beszívok egy spamet, gyári reset nélkül nem lehet megszabadulni tőle sehogy.  

 

Előtte kell csináljak egy biztonsági mentést, aztán megfelelő appokkal visszaépíteni az új rendszert. 

Még csak az hiányzik, hogy a fejegységemet is kezdjem 3 havonta basztatni. Elég az, hogy hetente egyszer 1.5- 2 órát mosom és tisztítom, mert rettentően utálom a piszkos autót.   

 

Néha tükröztettem a telefonomat a fejegységgel. De vagy vezetek, vagy nyomogatom a gombokat, egyszerre a kettőt nem lehet. Ha megállok, nem érek oda időben, ahova elindultam.  

 

 

Előzmény: skt15 (94051)