Jahno Creative Commons License 2022.07.08 -1 0 121036

Üzemeltetési költségként mindent is leírhatnak, de az nem feneketlen zseb és az ügyfélkörön kell megkeresni.

 

Szomszéd tehenészet, ilyenolyan cég meg törzskocsma is megmutogatta a számlákat, vagy csak miért ne kellene elhinnem alapon bevettem amit mondtak, meg persze van amiről nem írhatunk nyilvánosan, azt kocsmában elmesélem. Nyilván kocsmám sem poénból mondta késő ősszel, hogy bocs srácok, ebben a kisteremben most nem nagyon lesz fűtés, mert nem tudjuk kigazdálkodni a gázszámlát. Egyiknek a villanyszámlája az átlag 130ezer pénzről 600ezer fölé ugrott. Ezt már így a haveri körön nehezen tudják megkeresni. Gázra már nem emlékszem, de utána tudok járni. Ott is akkora számok voltak, hogy fel sem fogtam, ráadásul folyamatosan nőtt.

 

És ez a tehenészet szállít be a Sparnak meg ide-oda. Aztán van egy olyan opció is, hogy sokszor a nagyobb fogyasztók nem kedvezményt kapnak, hanem többet fizetnek. Nekem csak minimál felhasználásom van, október végén írt a cég, hogy nem tudják mennyit emelnek, abban ki tudtunk egyezkedni, hogy ha nem tetszetős akkor mindenféle kötbértől és felmondási időtől eltekintenek, mert jó fejek vagyunk és régóta ismerjük egymást. Akadt ahol 33 forintról 150re emeltek, csak hogy tudjam hol a helyem... Bár itt lehet jó indok volt megszabadulni egy csomó ügyféltől, ez még idén kiderül, ha volt benne valami hátsó szándékos politika.

 

Én pld. ezt a levelet kaptam október végén és akkor tervezzek egy bármit "2022. január 1-től, sajnos viszont most még nem ismerjük a leendő áramdíjakat és ezért még nem tudjuk, hogy mekkora díjemelésekre kényszerülünk. Terveink szerint lehetőség lesz a díjat a jövőben szétbontani egy áramfogyasztással és áramdíjtól függő és egy független részre, és így kedvező díjváltozást is egyszerűen tudunk a jövőben érvényesíteni."

 

Szóval szopás és ködösítés van mindenféle fronton.

Előzmény: Rollei (121035)