crow_csíííz Creative Commons License 2022.07.05 -1 3 690358

Ezeknél sem az volt a problem, hogy nem tudtak volna olvasni... :(

 

https://index.hu/kulfold/2022/07/05/egyesult-allamok-fuggetlenseg-napja-lovoldozes-chicago/

 

Az Egyesült Államok nemzeti ünnepén, a függetlenség napján is eldördült a halálos fegyver, amely az ünnepi felvonuláson hat ember életét oltotta ki, több tucatot megsebesített. A cinikusok azt mondhatnák, ez nem hír. Chicagóban minden hétvégén előfordul ilyesmi, csakhogy a tömeges lövöldözés ezúttal egy patrióta felvonuláson, Chicago gazdag, biztonságos elővárosában, Highland Parkban történt. A gyilkos egy üzlet tetejéről vaktában lövöldözött félautomata fegyverével. A rendőrség rövid időn belül letartóztatta a feltételezett elkövetőt, a 22 éves Robert Crimo rappert. Indítékai egyelőre nem ismertek. A tömeges lövöldözés nemcsak az időzítés, de a tehetetlenség miatt is fájdalmas. Alig egy hete hozták meg az ország legszigorúbb fegyvertartási törvényét. Mindhiába. Helyszíni riport.

 

Az idei ünnepséget a tragikus tömegmészárlás mellett számos aggasztó jelenség is beárnyékolta. Mindezek hatására a közvélemény-kutatások szerint csökken a híres amerikai büszkeség. Jelenleg csak a népesség 65 százaléka büszke hazájára. A visszaesésnek több oka is van.

Dúl a megosztottság, az ideológiai harc. A történelmet is újraértelmező woke-mozgalom sokat tesz a mítoszrombolásért, azért, hogy az alapító atyák tiszteletét aláássa. Ma már többen nem államférfiként, hanem rabszolgatartóként gondolnak George Washingtonra vagy Abraham Lincolnra.

 

Az önkritikus liberális értelmiség változatlanul aggódik az egyenlőtlenség, a rasszizmus, a kisebbségi – homoszexuális-, transzgenderjogok – miatt. A metoo-mozgalom aktivistái rendületlenül harcolnak a nők szexuális bántalmazása ellen. A legutóbbi abortuszrendelet többek szerint már a személyiségi jogok, a függetlenség megtiprását vetíti elő. Katy Perry énekesnő és Jessica Chastain színésznő vezetésével mozgalom indult az ünnep megszüntetéséről, mondván, függetlenség hiányában töröljék a függetlenségi napot.

 

Ilyen jövőképet akarnak európának is..! :-( 

 

 

Előzmény: martinaxe7 (690357)