Persze ezeket értem.
Csak ugye az utántöltés szükségességének is van az a sajátossága, hogy észrevétlenül csökken a hatékonysága(ez általában akkor derül ki, ha másik autóból ülsz át). A töltésnek van egy fix dija + a rátöltött gázmennyiség. Minden rendszer enged valamennyit (újnál lehet 5-6 évig fel se tűnik), minél idősebb az autó annál nagyobb az esélye, hogy több szivárog el. És ugye egy része fel se tűnik, csak ha "kontrollszerűen ellenőrizteted. Olyan mint a fékfolyadék csere. Alföldön évekig fel se tűnik aztán jönnek a bajok csőstől.)
Igen olvastam, hogy kiváltója. Meg a véleményeket is, amelyek vagy igazak vagy nem, pl:
- üres rendszerbe töltöm (ok már nincs benne gáz, vagy környezet károsító módon kiengedi valaki) de mi a helyzet a különböző, klimákban lévő olajokkal? Keverhetőek? Károsodik az? Ha nincs benne, hogy lehet bele juttatni és mennyit kell. Mondjuk azt se tudom, hogy a hivatalos klimás által történő töltés esetén egyáltalán nézik-e, hogy milyen gáz van benne vagy az adott autó klimájában milyen olaj van.
- ugyanakkor láttam egy videót, hogy mennyivel jobban ég ez a fajta klima gáz, mint a gyári. De erre ugye ellenpélda az elektromos autó, amikor a komplett hajót nem tudták eloltani az elaktromos autók tüze miatt, pedig ott aztán volt viz korlátlanul.
Nem mondom, hogy ezt szeretném, de amikor lassan egy olajcsere munkadija 7-10 eft, az anyagot meg te viszed (mert ép nem érek rá, vagy nincs kedvem alatta aknában - esetleg a földön - molyolni) akkor lassan elkezd az ember azon gondolkodni, hogy lehetőség szerint minél több mindent kellene otthon megcsinálni.