Rollei Creative Commons License 2022.07.03 -2 2 121007

Szerintem fölösleges ez a lelkes depresszió a többszörös szopóágról, meg az árfolyamokról. Infláció van, nem csak itt, hanem egész Európában, meg a világ sok részén. És akárhogyan nézzük, erről igen nagy mértékben tehet Brüsszel idiotizmusa, meg az összeomlóban lévő USA, amit éppen az erősen demens Bidé bácsi vezet névlegesen, akinek már feladatkártyán írják elő a teendőit. Már ha nem téved el a Fehérház kertjében. Háború is van, és ha majd befejezik a ruszkik aminek nekikezdtek, akkor majd jobbak lesznek az árfolyamok. Meg ha észre tér az Únijó, és rájön, hogy hideg lesz a télen. De legalább ablakkeret sem lesz, meg műanyag a fényképzőkhöz, meg egy csomó más cucc, amihez műanyag, azaz jelentős mértékben földgáz kell. Ja meg ritka földfémek, meg ásványok, meg a fene tudja mi még, amit amúgy Szibériából szoktunk venni. De legalább WC-re se kell majd sokat járni, mert műtrágya is csak hellyel közzel lesz, ami kellene a kajához, az meg a kakáláshoz. És akárhogy is nézzük, ez jelenleg fokozottabban igaz az EU többi részére, mint Magyarországra, ahol a nemzeti alapú paternalista kormányzás bizonyosfokú védelmet biztosít. 

 

Nade hogyan jön a fentieket eredményeként beálló árfolyammozgás egy konkrét objektív árazásához? Merszerintem sehogy.

 

Ha jól értelmezem, a Szekundáns kartács azon pöccög, hogy ugyanazt obit kétféle áron kínálják, és itt a Pentax fórumokon  - haveri alapon -  drágábban.  Pedig ez eddig nem nagyon volt szokásban, itt inkább olcsóbban és rugalmasabban sefteltünk. Az árszínvonalon meg kár rugózni, tökmindegy mi mennyibe kerül a boltban, ahogy kihozod, mindjárt leugrik az ár mondjuk a háromnegyedére.

 

Megjegyzem ki lehet tartani az árakat, legfeljebb nem viszik el. Akinek éppen van olyan cucca, az örülhet, hogy hű milyen értékes a felszerelése. De van énnékem egy olyan érzésem, hogy az infláció előrehaladásával éppen nem az optikai cikkek / szórakoztató elektronikai cikkek fogják az árukat tartani. Majd amikor megérkeznek az első fűtési számlák, mindjárt átértékelődnek a prioritások, és nem a hobbicikkek lesznek elől a listán, hanem a meleg meg a kaja. 

 

De ettől még nem kell egy haveri közösségben drágábban árulni valamit. Vagy ha igen, hát akkor azt meg is fogják füttyögni. Ennek az az ellenszere, hogy valami licitálósra kell felrakni, ahol nem lehet hozzászólást írni. A piac meg majd beárazza, itt is, meg ott is.

 

Előzmény: SterbyT (121002)