hbe Creative Commons License 2022.07.01 0 0 223003

Nekem részben fordított gondom van. Tavaly nyáron fogadtam be költözés miatt két kislány macskát, télen lettek ivartalanítva. A környező kb. tíz házban csak nálunk nincs kutya, és hogy ezért, vagy másért, de hozzánk jár enni még vagy 3-4 idegen macska, sokszor eleszik a miénk elől a kandúrok a kaját, pedig én nem hívom őket. A két macskám közül az egyik csak enni jön haza reggel meg este, egyébként kóborol az erdőben, a másik meg szinte el sem megy otthonról.
Még sosem volt egyébként macskám, abban tudnátok segíteni, hogy hogy tudnám megtanítani arra a macskát, hogy nem a lábam között szlalomozva közlekedik, főleg nem lép állandóan a lábam elé? Félek, hogy rálépek, nem lehet tőle menni a kertben. Szívesen megsimogatom, mikor arra van idő, de ha mondjuk viszem ki a benti kukát a kintibe, akkor nem szeretném, hogy kerülgetni kelljen. Arra már szép lassan meg tudtam tanítani, hogy etetéskor megvárja, míg kiöntöm a tálba a tápot, és ne túrja ki a kezemből a zacskót, kanalat, stb. Mert ott tudom jutalmazni, addig nem adok neki, és elvettem a tálát, amíg ott kolbászol, vagy beletúr, mielőtt megengedem neki. De itt nem tudom, hogy értessem meg vele, hogy így nem jó.