joy
2022.06.30
|
|
0 0
99658
|
Sült lecsó: Paprika lesütve, bűre lenyúzva. Paradicsom lesütve. Hagyma dinsztelve-lepirongatva. Az egész bagázs passzírozón átkínlódva, közben kis zsiradékon kanálnyi pirospaprika megfuttatva. Vigyázat, ne kapja sötétre! /Én a forró zsírt/olajat leveszem a lángról, és 1-2 perc múlva megy bele a paprika./ Ezután ízlés szerint sózva, fűszerezve, össze rottyantva, és forrón a nabenzos-forrófürdőztetett üvegbe szedve, rögvest lezárni, száraz dunsztban nem kunszt.
Az olaj akár 2-3 évig is eláll, a zsír kevésbé, a füstöltszalonna-zsír jó, ha 1 évet kibír avasodás nélkül! :o) |
Előzmény: beetee (99616)
|
|