joy Creative Commons License 2022.06.30 0 0 99653

Kompótok hidegen?

Gyümimártások sültekhez, édes piskótákhoz?

Karamelizált gyümölcsök, kandúrozott gyümik, dinnyeségek...

Gyümifagyik1*űen:
Tejszínes habpor+3/5 előírt tej+ugyan annyi gyümitrutyiban elkeverve, gépben fölhabosítva, edényben mélyhűtve, 1/2 óránként átkeverve, ne álljon 1 tömbbé össze!
Aprómagvas gyümik esetén, ha kell előtte áttörni szitán! -Vannak, akiknek gondot okoz a sokkkkkpiciapró.

Vanília +1 vanilincukor, -sztracsatella + csokireszelék a vaníliába, -nesqick kakó 1 eka bele...

Citromfagyi:
1 dl vízben 1 kis citrom reszelt héja, 1 eka cukor összeforralva, lehűtve, bele a kifacsart leve, zacsi tejszínhabpor, elkeverve, +1 dl hideg tejjel, fölhabosítani (habverő-turmixgép)... 

Könnyebb, ha van 15-25 000 HuF-os fagyigép, csak a mélyhűtőben kell a kotlájának 1/2 rekesznyi szabad hely!

Tejszínnel 2 dl-nél több folyadék nem kell, de óvatosan, mert a + zsírszázalékért esetleg később diétával fizetni kell!

Előzmény: kis_kiraly (99646)