Össze - vissza mostok (mindkét "fél") mindent!
Az én véleményem:
- Nehéz versenyfegyverek nem igazán alkalmasak kerti pikniken plinkingelésre. Csőletörésesek főleg nem.
Főleg nem akkor, ha a sör, bor nem csak a bográcsba kerül, és gyerekek is lőnek vele.
Nekem erre a célra a QB 78 deluxe nagyon bevált. Meg a táras Izs 61. Az előbbi nekem még mindig megvan, nem szándékozom eladni.
- A magányos "hobbi" lövészet nem keverendő össze az össznépi plinkingeléssel! Az utóbbira írtam, mit használok.
Örömködni ott a CZ 200-am, meg a D75( amivel versenyzek. A CZ ülve nyilván kényelmesebb, a D 75 meg pontosabb talán. Állva meg sokkal jobb lőni vele.
Eszem ágában sincs QB, FÉG, Gamó cuccokkal "örömködni"!Miért is adnám le az igényeket pontosság, használhatóság terén?
- A török, spanyol, kínai légfegyverekről azt állítani, hogy boltból elhozott állapotban ugyanazt tudják, mint a drága "Német" vasak, erős botorság! Sokszor utána sem...
Új, drága török puska árából sokkal jobb minőségű használt versenyfegyver vehető. Ezen kár vitatkozni!
- Plinkerre ott van olcsón bármi típus, közöttük sok elég pontos, és jól használható. (írtam: én is azokat használom) Hobbira meg miért is kellene kompromisszumot kötnöm,
ha a versenyfegyver egy dekával nem drágább használtban, mint az új török? Ahogy látom, általában azok ragaszkodnak leginkább ehhez a vonalhoz,
akik jobbára gyári teljesítményen használják az új szerzeményüket.
- Aki versenyez, az azért teszi, mert szereti megmérettetni magát, és szeretne nyerni. Ehhez pedig elengedhetetlen a jó felszerelés. Technikai sport, tudomásul kell venni!
Igaz,hogy én D75 + occó távcsővel versenyzek, de ez egyrészt anyagi megfontolás nálam, másrészt azzal is lazán meglövöm a szükséges minősítési szintet.
Arról nem beszélve, hogy a valós nyerési esélyhez nálam messze nem a fegyver a leggyengébb láncszem.
Szóval, helyén kellene kezelni a fogalmakat a kommunikációban, és akkor világbéke lenne! ;-)