Platon Creative Commons License 2022.06.27 -1 1 424686

Dehogy van csődben.

 

Van pénze fizet is, az hogy az USA az aki megpróbálja szabotálni, az nem az ő baja, ő minden tőle telhetőt megtett hogy fizessen, a kötvényeseknek pedig az általános jogelv alapján együttműködési kötelezettsége van. Oroszország több különböző alternatívát is felajánlott nekik hogy juthatnak a pénzükhöz a Vis Maior helyzetben. Ha nem működnek együtt, nem tesznek meg mindent a helyzet megoldására, akkor nincs csőd, mert saját felróható magatartására előnyök szerzése érdekében senki nem hivatkozhat. Ez is egy jogelv. 

 

Másrészt meg az hogy az USA habzó szájjal csődről hablatyol semmit nem jelent, mivel;

 

1, Az ország fizetőképes és hajlandó is fizetni, és ezt mindenki tudja is. 

2, Oroszországnak nincs szüksége semmilyen hitelre, de pláne nem dollárban denomináltra.

3, Ha Oroszországot nem engedik fizetni, akkor a saját USA bankrendszere fogja az esedékes részletet kifizetni (CDS), és majd elbukni a kamatokat stb, mert ugye saját felróható magatartására.... "Jó üzlet" az USA-nak.

4, Ezek után viszonylag kisebb hajlandósággal fognak dollárban denominált hitelt adni és felvenni az államok, mert senki nem szívesen ad ekkora zsarolási potenciált adni az USA kezébe. (Hello általános tartalék valuta)

5, A BIRICS államok és kb mindenki a világon aki nem NATO, ezután is örömmel hiteleznek Oroszországnak ha éppen szüksége lenne rá, mintahogy nincs.

6, Az USA államadósság ellenben egyre csak pörög egyre fenntarthatatlanabb tartományokban, miközben többé már nem lehet pénznyomtatásból kifizetni.

 

Összefoglalva, Oroszország köszöni jól van, van energia, van élelem, van pénz. 

 

Ezzel szemben az USA éppen most játszotta el a dollárba vetett bizalmat. 

 

Előzmény: advocatusdiaboli (424669)