van_Persil Creative Commons License 2022.06.27 -17 0 4214

Nem vagyok hárs szakértő, de minél sötétebb, annál valószínűbb, hogy tetűmézzel keveredett. Apám egyik méhészhaverja szerint az igazi hársméz zöldes színű, jelentsen ez bármit is.

 

Nálam ha van is hársméz, az mindig a melósaimé (mmint marad a méheknél nyári eleségnek), mert akác után minden csepp méz kincs a családok fejlettségi szintjének szinten tartására, ha nem kell ilyenkor etetni őket, az nagy segítség.

 

 

Az elmúlt két nap megfestettem 35 idei petéző anyát, pár még hátra van. Idén végre rájöttem, hogyan tudom a sok nép között megkeresni akkor is, ha étcsoki színe van: reggel 6 és 8 között kell keresni, mert akkor szoktak reggelizni (nem vicc, a legtöbbet a mézkoszorúnál vagy telemézes(!) kereten találtam meg), 8 után már a nép is izgágább, mert mehetnékje van, meg az anya is megy a dolgára.

Tegnaphoz képest hatalmas változás van, mára érzékelhetően és jól láthatóan elkezdtek hordani a napraforgóról. A zöme bent fog maradni náluk, pláne hogy 4 kg/családnyit bent kell hagyjak az állatjóléti pályázat kötelező előírása miatt, meg ha mindet elszedném, akkor mind helyett cukorszirupot kéne föletetnem velük, ami a mostani cukorinség idején nagyon meggondolandó dolog.

Előzmény: pfffffffff (4213)