zolibá Creative Commons License 2000.02.15 0 0 1431
Utas2: Az elmúlt évben egy szamai lapban éppen e kényes témáról közöltek egy 3 oldalas cikket. Ott megemlítették, hogy a legkényelmetlenebb rötyijei a Concorde-nak vannak. Azt s sokáig fejtegették, hogy honnan származhat a repcsik mosdóinak "BLUE ROOM" elnevezése. Állítólag az első olyan repcsiken, ahol szériafelszerelés volt, kékre festették. Másik forrás az öblítő folyadék kék színére vezeti vissza a dolgot, bár nem valószínű, hogy olyan volt az e célból egyszerűen lukkal ellátott repülőgépeken. :-)))
Volt idő ugyanis, amikor a matéria valóban kihullott. Ma már nem használatos ez a mód. Azonban a vákuumos változat bevezetésekor volt olyan eset, hogy egy testesebb alsó fertájú hölgyet a WC csésze magához szippantott és nem engedte ebből a szorult helyzetből. Azóta a vákuumos műtárgyak lehajtható deszkáit úgy képzik ki, hogy szabad légáramlást biztosítsanak akkor is, ha ülnek rajtuk. Az említett hölgynek a légitársaság kértérítés gyanánt élete végéig ingyenes repülőjegyet biztosított. (Odaszippanthatna engem is végre már a pöce. :-))) )
De a B737-nek volt egy másik csudajó dolga a rötyivel kapcsolatban. A szivárgó öblítőfolyadék szép nagy kék jégcsappá fagyott (blue ice) és lepottyant az égből. Mikor aztán egy ilyen alkalommal a becsapódás egy hölgy lakásában (a tető áttörése után) a hölgytől kb. fél méterre következett be, az FAA sürgősen lépett és megfelelő óvintézkedéseket vezetett be.
Előzmény: Utas2 (1430)