Eolomea14 Creative Commons License 2022.06.24 -3 2 6083

Csak erdekessegkeppen: ha valaki nem ert velem egyet, akkor orommel vennem, ha megoszthatna a gondolatat (ha van ilyen). Mondjuk az illetonek az elevenebe vagott az, hogy az Orion-t sok tekintetben a jelenlegi SF filmeket ele helyeztem. Ilyen esetben ellenervek felhozatalat is el tudnam kepzelni - igy egy egeszseges vita, vagy inkabb ugy mondanam: eszmecsere alakulhatna ki.

 

Mindenekelott azonban figyelembe ajanlanam ezen forum cimet: "Az Orion es a sci-fi hiveinek". Tehat ez egy rajongoi oldal - en magam nem megyek olyan film/zene stb. oldalara, amelyet nem szivlelek. Ugyanakkor egy Pink Floyd oldalon azt talalom termeszetesnek, hogy valaki David Gilmourt tartja a gitar istenenek, es nem mondjuk Jimmy Page-t. Es ha mondjuk Led Zeppelin rajongo lennek, es odatevednek, akkor sem minositenem negativnak egy Gilmourt dicsoito velemeny-nyilvanitast.

 

En mindent igyekszem meszirol, a Nagy Egeszbe behelyzezve szemlelni. A vilagban talan a legnagyobb problema az, hogy a rombolas messze "divatosabb" az epitesnel. Most amugy eppen egy bolygot teszunk tonkre (miutan az emberek erkolcsi es szocialis leepitese sikeresen megvalosult). Ennek megfeleloen, a disztopiak szama szazszorosa, ezerszerese az utopiak szamanal. 

 

Jomagam gyulolom a rombolast, ami koze sorolom masok kedvenek oncelu elveveset - teszem azt sunyi modon egy "negativ" odabokeset, amiutan a "bator" nevtelen illeto angolosan le is lecel. Gombot nyomni meg tudunk, de irni - netan gondolkodni, ervelni - mar nem...?

Előzmény: Eolomea14 (6082)