vrgzt Creative Commons License 2022.06.22 0 0 13294

Köszönöm a válaszod :)

Megkerestem könyvelőt, hogy június 1-től tud-e vállalni, azzal nem is volt gond, a NAV-hoz meg nem azért mentem május végén, hogy elindítsam, hanem, hogy kérjek részletfizetést a tartozásra és informácit arra vonatkozóan, hogy ténylegesen el tudom-e indítani a KATA-t addig is. Május előtt ugyanis jártam már a NAV-nál, ahol azt az infót kaptam, hogy tartozással nem lehet -tévesen.

Tehát bementem május végén és kértem az ügyintéző segítségét abban, hogy ezt a kérelmet  beküldjem, mert KATA-t szeretnék indítani. Ezt megtette, majd önszorgalomból elindította  KATA-t is. Szó szerint, ugyanis én nem kértem rá, hiszen kifejezetten június 1-től akartam egyéb okból kifolyólag.

Mikor kiderült, mondtam, hogy én 4 napra nem szeretnék 50 ezret fizetni, mit tehetek. Szüneteltetéssel nem voltam kint a vízből, mert májusra akkor is fizetni kellett volna, így konkrétan ő javasolta, hogy akkor még aznap szüntessem meg és akkor nem lesz 50 ezer. Nem említette, hogy ez esetben 2024-ig nem lehetek KATA-s. Értem én, hogy ismernem kell(ene) a jogszabályt, de kezdő vállalkozóként, ami nyilvánvaló volt, neki, mint NAV képviselőnek nem kellett volna erről a körülményről tájékoztatnia?

Ezt követően javaslatára megtettem, töröltem a KATA-t. Nos, ma úgy áll a dolog, hogyl az 50 ezret be kell fizetnem, és 2024-ig nincs KATA a határozat szerint, ami panaszomra érkezett.

 

A problémám az, hogy félre és hiányosan tájékoztatott a NAV és olyan körülmény miatt kerültem ebbe a helyzetbe, amit nem én okoztam, mert én nem akartam május 26-án bejegyeztetni a vállalkozásom.

Teljesen lehetetlennek tűnik a helyzet, mindent elutasítanak. Az érdekelne, hogy hová fordulhatnék még?

 

 

 

Előzmény: Laci/Zápolya (13293)