Minarik Laci Creative Commons License 2022.06.19 0 0 8855

Kedves Petra & Molly!

Üdv a fedélzeten! Örülök  hogy ismét nő a töltőtollal írók száma.

Golyóstollal írni jó és praktikus, töltőtollal írni élmény.

Régi korok tradíciója elevenedik fel írás közben...

Töltőtollal az írás technikája is más:

Ahhoz, hogy a golyóstollal vonalat húzzunk, a golyót görgetni kell a papíron. Ehhez némi nyomás szükséges, hogy a golyó gördüljön.

Egy töltőtollból a tinta a kapilláris hatás miatt magától kezd folyni, amikor a hegyét a papírhoz érintjük, tehát nem szabad rányomni!

Némi gyakorlás után, kis odafigyeléssel ez természetessé válik.

A LAMY SAFARI (F)-es heggyel szerintem nagyon jó választás. Amikor a profik kezdőknek ajánlanak töltőtollat, ez mindig az elsők között szerepel. Hétköznapi használatra tökéletes kis toll, kiváló német minőség, ergonómikus kialakítása segíti a toll helyes fogásának elsajátítását. Rengeteg színben elérhető, óriási a választék és nagyobb magyar írószerboltokban is kapható. A tinta tárolása viszont a standard európai szabványtól eltérő méretű patronban vagy a LAMY konverterében történik. A neten sok videó található, ahol ezt is megmutatják a tollat bemutató tollguruk. Nekem is van ilyen tollam, javaslom kezdő tollként.

A LAMY JOY szintén jó minőségű töltőtoll, de az 1,1 mm-es hegy jóval vastagabb vonalat húz, amivel nem könnyű a szokásos írás, inkább a kalligrafikus írásra alkalmas. Vásárlás előtt javaslom a kipróbálását, ne otthon derüljön ki, mit is tud ez a toll.

A tintaadagoló nekem a toll hegye alatt található kis műanyag alkatrész, ami a töltőtollban gyárilag benne van.

További hasznos információkkal is szívesen állok rendelkezésre, az e-mail címem publikus. (Buta kérdés nincs, csak buta válasz. Kérdezz bátran!)

Kívánom, hogy legyen sok örömöd a töltőtollal írásban!

Üdv: Laci

Előzmény: Petra & Molly (8854)