kilipeti2 Creative Commons License 2022.06.17 -1 0 16494

Sziasztok!

 

10 nap Kréta utáni jelentés:

Vigyázzon azért mindenki az Europeo-val, én a legkisebb autót kértem, írták, hogy csak Group C elérhető, nem kérdeztem rá és kaptunk egy 2006-os Kia Sportage-t, ráadásult benzinest. 820km-t 70l-ből oldott meg a szomjaska a 2.5eurós benzinből :O (szinte mindegy, hol tankoltok amúgy), szóval nem volt egy olcsó menet... Kis fogyasztású dízeles a legjobb választás szerintem.

Mondjuk az is hozzátartozik, hogy a Balos lagúna miatt nem volt rossz választás az SUV, ott az a 2x7km zötykölődés elég kemény volt. Illetve aludtunk is benne 2-t (Heraklion-tól elég messze van Samaria, Elafonissi (ami jó nagy csalódás volt) meg Balos, jobb volt így 3 napot rászentelni körbe), arra is megfelelő volt lehajtott ülésekkel. Kihasználtuk, ha már ezt kaptuk, na :)

 

Kréta tényleg rohadt nagy, az utak egész jók, csak nem ismerik a síkot: csak felfele meg lefele van kb. Aki kicsit is mászkálni szeretne, mindenképp javaslok autót!

Amin megütköztem, hogy a vendéglátósokon kívül a görögök elég bunkók, de egymással is, már amennyit láttam belőle. Szinte mindenki beszél angolul, mert turistából a brit a legtöbb, nagyon jól elboldogultunk (Horvátországgal ellentétben). Kártyás fizetés szinte mindenhol volt, Revolut ajánlott.

A gasztronómiájuk valami isteni (főleg a gavros, a feta in the oven, a sok gyros, bárány és a sós péksüteményeik (Lidl-ben fergeteges cheese pie-ok vannak :) ))! Szinte mindenhol alap az olcsón felszámolt appetizer és az ajándék desszert/raki. Keressetek Google Maps-en jó értékelésű tavernákat, lehetőleg ne a főúton, hanem pár utcával arrébb, sokkal autentikusabb és jobb helyeket találtok!

Strandból szinte mindegyik homokos, de sok a sziklás partszakasz. Ha sokat strandoltok, vagy vegyetek olcsó napernyőt a Praktikerben, amit otthagyhattok, vagy kerüljétek a 10EUR/2napágy strandokat, vagy csak keressetek olyat, ahol van egy kevés természetes árnyék. Több helyen fogyasztásért cserébe ingyenes a napágy, és a freddo cappuccino nagyon finom így nyáron (a frappé instant kávéból, a freddo főzöttből van).

És ne féljetek megszervezni a saját utazásaitok, mi szervezett Samaria út helyett odamentünk kocsival, vettünk komp,- és buszjegyet online előre, ami visszavitt a parkolóba, így spóroltunk egy csomót. Plusz a sok lidl-özéssel (működik a lidl plus app, lehet kuponozni) :D

 

Nagy élmény volt, bárkinek szívesen segítek bármilyen kérdéssel, ha tudok! Ez nem teljeskörű beszámoló volt, csak ami eszembe jutott, leírtam.

 

 

Ez volt az ajánlatunk 2 hónapra előre foglalva:

Pls note that there is no availability of A & B  group car .

Our offer according to the information you have sent us follows.


Car Group C  for 9 days

Date out : 07/06 /22 at 16:20 with flight number W6 2443  at Heraklion airport.

Date in : 16/06 /22 at 13:30 from Heraklion airport.

Total price : 219 ,00 Euro.

Előzmény: kilipeti2 (16460)