porcus Creative Commons License 2000.02.13 0 0 191

Jogos. Azt meg már heki is odamondta, hogy "ahol két magyar fô összehajol..." Oszt mégsem errôl van szó. Mert még csak össze sem hajoltunk. Ezért aztán nem is volt tiszta, hogy a találkozó a törzsasztal hozzászólóinak és olvasóinak (ált. ua.), vagy többeknek is szól. Szándékát tekintve gondolom nyilván az utóbbi, hiszen a Veszprémi 7 Napban is meg lett hírdetve. Amúgy Murak böcsületedre válljék, hogy felvállaltad a kordinációt. Tehát megfogalmaztuk az érzéseinket, ami elsô körben tán még elég is, de koncepció az nem volt. Bánadalmainkra kaptunk gyógyírt - ígéretet egy árnyéktestület összehívására (határidô nélkül, azt is körvonalazatlanul, hogy kik is lesznek benne, stb.) - ráadásul talán ôk sem voltak képesek hirtelen maguktól ennél többet ajánlani. Ha gyenge az ellen lassú a változás. Még akkor is, ha nem zárkóznak el teljesen. Mert MI nem tudtuk, hogy konkrétan mit is kellene kérni. (Megjegyzem ez az ötlet sem tôlünk, hanem ôszülô bajusztól származott.) Ezért érzem úgy, hogy lóg a levegôben az egész. Nem tudom érthetô-e így a "szerintem is olcsón adta magát..." Azt meg én sem vonom kétségbe, hogy nélküled még az sem lenne ami van. Megkövetlek, mert nem fogalmaztam pontosan. Továbbra is szeretlek.
Hogy a magam részérôl is hozzátegyek valamit, mert a te képességeiddel nem rendelkezem, max. gondolkodni tudok a dologról. (Meg résztvenni a programokon.) Ezért felvetés szintjén ajánlanám konkretizálni a dolgokat. (pl. nem ártana szétválasztani a tömeg és rétegrendezvényeket, a reprezentatívnak - így városvezetési "kötelezettségnek" tekinthetô -, valamint civil kezdeményezésnek számító szervezôdések kérdésének körét. Elôbbire a szegény Gizella napok, míg utóbbira a korábban említettek példák.) Jó ötlet a már meglévô programok szervezôinek pályáztatása. Talán a kávéházak tulajdonosainak érdekeltté tételével újabb szintet is be lehetne vonni. A hekihez hasonlókat pedig szintén pályázati lehetôségekkel lehetne támogatni. Ahhoz viszont csapatok kellenek. Meg koncepciók. Igen, üljünk le. Egyébként is ez így nemcsak félreértésekre ad okot, hanem röhejes is. Azoknak meg akik netán nem voltak a Fintorban el kéne pontosan mesélni az ott elhangzottakat. Hátha nekik is vannak konkrét megvalósítási ütlegeik.
Egyenlôre ennyi. Volt egyáltalán aki ezt az önkoris sajtófigyelôn kívül végig bírta olvasni? Legközelebb rövidebb leszek, nehéz lesz.
porcus