Alsógödi Creative Commons License 2000.02.13 0 0 topiknyitó
VILÁGSZENZÁCIÓ GÖD VÁROSÁBAN!
-Még csak ebben az évben avatták várossá a festői szépségű Gödöt, a település máris világszenzáció létrehozására készül. Itt lesz a világ első és egyetlen strandja, ahol se úszómedence, se öltöző, se WC, se zuhanyozó, se mosdó nem lesz.
-Minek is, mikor verőfényes nyári napokon csupán 3 000 strandolóra számítanak. A gyermekek jobban járnak: az 1000 nebulónak mintegy 20 négyzetméternyi vízfelület jut.
-Egyedülálló lesz a strand abban is, hogy némely létesítményét - például a röplabda- és labdarúgópályát - árterületre tervezik, amit évente többször is elönt a Duna. Mondhatná az ember, fürödjön a strandoló a Dunában. Csakhogy a folyót a strandról megközelíteni csak úgy lehet, ha kivágják az ártéri erdőt. Ebben az esetben viszont a partot elmossa a Duna!
-Azért nem kell félni, fadöntés lesz elég. A strand helyén ugyanis ma egy őspark van, több száz, köztük száz éves fával. Van a területen egy bővízű patakocska, számtalan forrás valamint egy tó is. Sebaj. Ezeket betemetik, s fákat kivágják, mindössze nyolcat hagynak meg. Ezek alá gyűlik majd a háromezer ember, aki nem akar pecsenyére sülni, más árnyék nem lévén.
-Az egyik legnagyobb attrakció bizonyára az a szauna lesz, melyet saját gépkocsijukban élvezhetnek a strandolók. Szakértők szerint az autókban 60-80 fok lesz, mivel a parkolóban sincs egyetlen fa sem.
-Gépkocsira mindössze napi ezerre számítanak a tervezők. Kiszámíthatjuk: ha fél percenként érkezik egy gépkocsi, öt óta alatt le is parkolhat mind az ezer. Újabb öt óra alatt ki is parkol. A többi időt a strandon töltheti. A 2-es országútat lezártnak fogják minősíteni a többi autós számára.
-Teljesen érthetetlen, miért tiltakozik ezért - na meg az egész nap dübörgő discozene miatt - a környék másfél ezer lakosa. Szerencsére véleményük másodlagos, miként azt egy demokratikus érzelmű gödi honatya kijelentette. Fontos, hogy az önkormányzat horribilis bevételhez jut: a négyholdas egykori parkért évi 7 millió forinthoz. Gödön ma egy családi ház évi bérleti díja 2 millió.