meri Creative Commons License 2022.06.11 0 0 11623

Szia, köszi, hogy foglalkozol ezzel. A tünet az, hogy amikor befejezi a mosogatást, és a csapot nyitva hagyjuk hosszabb időre (több óra), a gép lassan elkezd megtelni vízzel - vagy, ha nyitva van az ajtaja, akkor - nyilván - kifolyik, ami nem igazán nyerő. Egyetlen egyszer dobott egy F02 hibát is, ami a weben fellelhető infók alapján szolenoid hiba a vízbevezetőben.

 

A lekötést azért kérdeztem, mert a bekötést szaki csinálta, a csövek néhány ponton rögzítve vannak ía szekrényen belül is, és elvileg nem szabadna hozzányúlnom (a lakást csak béreljük), illetve még azért is, mert lekötés nélkül csak korlátozottan férek hozzá, mert nem tudom megfelelő mértékben kihúzni a szekrény alól. És igazad van, ha a csövet akarom cserélni, akkor azt nehéz lekötés nélkül elvégezni :) (egy videó alapján korábban azt gondoltam, hogy ez a szelep a gépben van, ezért csak ott kell megbontani, és ez maradt meg bennem).

 

Tehát akkor summa summarum: alulról szerelhető ez a rész a legkönnyebben (felfordítás!), ehhez ki kell kötnöm a vízcsöveket (és természetesen áramtalanítani is kell, de ez triviális), hogy a csövet cserélni tudjam + normálisan hozzáférjek a géphez.

Találtam egy YT videót; iszonyat béna felvétel, de ha jól látom, itt az oldalára lett billentve, és a hátsó panel kivételéhez oldalról oldja a bejövő vízcső csatlakozását:

https://www.youtube.com/watch?v=g78fjLiYJCo