mákos cipó Creative Commons License 2022.06.10 0 3 690053

https://mandiner.hu/cikk/20220610_bayer_zsolt_velemeny_nyugat_afrika_migracio_europa

 

Történt tehát, hogy 2000-2500 afrikai származású fiatalkorúból álló horda érkezett a környékre – de adjuk át a szót a La Repubblicának: »Minden egy TikTok-videóval kezdődik, amely gyorsan terjed, mint egy vírus. Afrika Peschiera del Gardában címet viseli, és mindenkit meghív június 2-ra, a köztársaság napjára a Castelnuovo és Peschiera del Garda közötti Campanello-Pioppi lidóra. Csendes trapzene hangjára indult az összejövetel. Ebédig mintegy 600 fiatal érkezett a közeli Lombardiából, többségük második generációs és afrikai származású. Peschiera polgármestere, Gaiulli Orietta, a kormányhoz, a prefektushoz és a biztoshoz intézett levelében azt írja, hogy május 30-án indították el az első riasztást a közrend megzavarásának lehetősége miatt, látva a közeli Castelnuovo szabadstrandja felé tartó csoportokat.

 

A fiúk sokan vannak, de még kezelhetők. Mindaddig, ameddig 13 órakor legalább 1500 ember le nem száll a Milánóból érkező vonatról Peschieránál. 16 és 20 év közöttiek, de sok olyan gyerek is van, aki nem idősebb 12 évnél. Különböző afrikai országok zászlói vannak náluk. Azt kiabálták Castelnuovo polgármesterének, aki próbált úrrá lenni a helyzeten, hogy Ez Afrika, Peschiera meghódítására jöttünk!. Ettől kezdve a helyzet irányíthatatlan.« Így számol be tehát az események kezdetéről a La Repubblica. S álljunk meg egy mondatnál! Ennél: »Ez Afrika, Peschiera meghódítására jöttünk!« A szavakat is értjük, a szavakból összeálló mondatot is értjük, csak a világot nem értjük, amely körülvesz bennünket, s amely ilyenné vált. Mert mi az, hogy »ez Afrika«, s hogy »hódítani jöttünk«? (...)

 

Mert mi az, hogy »ez Afrika«, s hogy »hódítani jöttünk«?

 

Hülyelibsik. Inkább Orbán és kormánya lábait kellene csókolgatnotok, hogy a gyerekeiteket (persze már csak ha vannak, vagy ha nem igenyössen erre lettek kiképezve) nem zabálják fel a vadak elevenen!