Aggborsó Creative Commons License 2000.02.12 0 0 14
Én 1965-től 1973-ig Szolnokon laktam, a Tisza parton, és a folyón voltam minden szabad időmben. Általános iskolába jártam, és versenyszerűen eveztem.
Megéltem egy nagy árvizet, amikor a holt-Tisza felé át kellett robbantani a gátat, hogy el ne vigye a várost a víz.
Következő tavaszon virágzott a Tisza ! De hogy !!! Lent a víz mellet 9 órától 12-ig jóformán nem lehetett kinyitni az embernek a száját, annyi repülő csodateremtmény volt ott ! Este 6 után már nem repült semmi.
Ezután megéltem, hogy a gyonyorű folyó partját, árterét vízügyi munkások bulldózerrel simára
gyalulták, (azt is meg kell mondanom, hogy csak ott, ahol szükségesnek mondták)
A Zagyva torkolatot teljesen szétkapták, beton méhsejt elemekkel kikövezték
Megéltem, hogy a tüdőgondozó intézetből valamit elengedtek a Zagyvába, aminek az lett az eredménye, hogy a torkolatnál a halak kiúsztak a partra, annyira kábultak voltak, és a levegőn fulladtak meg, A vízben simán megdöglöttek.
Később megcsinálták a Tisza tavat.
A folyó megszelídült. (Majdnem)
Az alatt a nyolc év alatt, amíg ott voltam, többször nem repültek a sárga bogarak.
A folyó az eredeti szépségéből a városi szakaszán nagyon sok mindent elvesztett.

Elég régen nem jártam arra, de én is hallottam róla, hogy újra van (volt?) kérész.
Csak reménykedni merek abban, hogy az emberi idiótaságnak, nemtörődömségnek, ...... ellenére, ami most a világban van, azért a Természetnek csak-csak sikerül helyrehoznia valamennyire ezt a dolgot is. Volt már olyan, hogy sikerült neki. Ha ne adj isten, ugyanakkora vehemenciával sikerülne az embereknek segíteni a természetnek ebben, mint amekkora vehemenciával cikkezgetnek róla, az lehet, hogy lendíthetne a dolgon, de ebben én sajnos nem nagyon reménykedem.

Elnézést kérek mindekitől, ez a pár sor szerintem nagyon off, de hol a nyavajában sírhatja ki magából az ember a véleményét .....

Aggborsó

Előzmény: otouto (13)