97ótaArsenalfan Creative Commons License 2022.06.09 0 0 205596

Lacazette visszatért Lyonba. Kicsit érdemes összegezni a teljesítményét.

Tipikusan harmadik kalapos játékos volt, amikor megvettük. Ez az a típus, aki igazán nagy csapatnál szóba sem jöhet, hiába termelte egész jól a gólokat Fro-ban. De még nagy pénzű, újgazdag, feltörekvő kluboknak sem kellett. Ilyenkor jönnek képbe a nagy múltú, viszonylag gazdag, de szerényebb jelenű klubok, mint a miénk. Az egész jó fro-i teljesítménye miatt borzasztóan, majdnem duplájára túlárazva sikerült megvenni.

A teljesítményével igazolta, hogy miért nem kellett a legnagyobbaknak. Még Wenger sem tudott kihozni belőle 20 gólos szezont, a bajnokságban sem érte el a 15-öt, ami elég vérszegény tekintve, hogy fix kezdő középcsatárról beszélünk. A személyét tekintve szimpatikus, hajtós, küzdős, gürizős játékot mutatott be, a hozzáállása is kifejezetten jó volt, a fiataloknak tényleg példát mutatott. De ez az alap, extrát erre sohasem tudott rátenni.

Az utolsó szezonja katasztófa volt, méltatlan a klubhoz. Talán a régi-új klubjában virágzik még egy utolsót, de igazán gólerős sohasem lesz már.

Minden esetre köszönöm a teljesítményét a klubban! Ennek ellenére nem lesz az játékos, aki sok emléket hagy maga után, inkább szájhúzást...