Igen, Zsilina is jó példa, meg persze Ekker Léna. Nagyon sokakat érint és ahogy írod, ez a jelenlegi generációval nagyon kiszúrás. Szerintem is elég lett volna először 16 évre emelni, és ha beválik, akkor a következő olimpia cikluban emelni 17-re. Kongresszus két évente szokott lenni, ezért elvileg, papíron lenne lehetőség rá, hogy 2024-ben módosítsanak a korhatár szabályon, viszont ilyen nagy horderejű döntésbe egészen biztos, hogy nem fognak belenyúlni az olimpiai ciklus közepén, erről a ciklus legelején szoktak dönteni. Tehát változás 2026-ig biztos nem lesz.
Régebben egyébként nem úgy volt, hogy születni kellett az olimpiára, hanem sokszor két, vagy akár három olimpiai ciklus is belefért a női versenyzőknek is. Nem volt olyan régen az, amikor Arakawa a harmadik olimpiáján, igencsak "korosan" lett olimpia bajnok, és ugyanazon az olimpián Slutskaya is harmadik olimpiáján küzdött meg az aranyért, miután volt már egy ezüstérme. Az olimpiai bajnoki cím nagyon sokat ért, jogosan. Pont ez degradálódott le az utóbbi években a nők versenyében, mert nemhogy egy teljes olimpiai ciklust, hanem maximum 2 igazán jó szezont tudhatnak maguk mögött a 15-16 évesek versenyzők, és leginkább az számít, ki van a legmegfelelőbb korban. Hozzáteszem, szerintem továbbra is az oroszok fognak nyerni (ha hagyják őket indulni), náluk sokkal nagyobb a merítés, mint máshol, és nem hiszem, hogy ez meg fog változni a jövőben. A 2018-as olimpia óta eltelt négy év és lett két olyan korcsolyázójuk, akik 17 évesen fel tudtak állni a dobogó 1-2. fokaira, úgyhogy szerintem a jövőben is meg fogják találni a módját annak, hogy kitermeljék a bajnokokat.
Mindenképp várjuk a beszámolódat! Én nem igazán követtem az idei VB-t, úgyhogy pláne érdekel, milyenek voltak a benyomásaid a versenyről, meg hogy eleve milyen volt Dél-Franciaország :)