Tibike75 Creative Commons License 2022.06.07 0 0 119091

Tartozom egy visszajelzéssel az 1.2-es Brava-m nem indulása ügyében. Szereztem egy jó tapasztalatot részemről. 

 

Végülis akkumulátor probléma lett, vettem is egy 60 Ah feletti, Banner típusút bele gyorsan, ezzel csak nem lesz gond egy ideig (nem reklámozni szeretném a márkát, csak előtte egy másik "nagy névvel" nem voltak jó tapasztalataim, így most éppen erre esett a választásom). A testelés problémát írták páran, mivel azzal kezdtem a segítség kérésemet, hogy az akksi rendben.

Ezt egyébként arra alapoztam, hogy a végleges nem indulás előtti délután be lett vizsgáltatva, melyről jegyzőkönyvet is kaptam. 

Idéznék belőle pár sort: feszültség 12.92V, kapacitásteszt átment, akku élettartam 100%, indítóképesség 100%!!! Namost ez az állomás max. 3 km-re van onnan, ahonnan elvittem. Ezt követő reggel már meg se nyikkant az autó. Majd később - ahogy írtam - a betolást követően kb. 2 km-re az önindító szerelőnél kb. 15 alkalomból mindannyiszor pöccre indult a kocsi.

 

Nem tudom továbbra sem, hogy egy közvetlen megdöglés előtti állapotban lévő akkumulátor hogyan tud ilyen értékeket adni. Egy biztos, innentől kezdve nem látom értelmét az ilyen jellegű bevizsgálásnak kivéve, ha az autóval nem mentem egy métert se az utóbbi 1 napban. 

 

Az indítási probléma jelenleg teljesen megszűnt, de azért nyilván teljesen nem nyugodtam meg. Hiába, csak 23 éves a kis drágaság...