fuli94 Creative Commons License 2022.06.06 0 0 3564

Szia!

De jó, hogy más is bekukkantott a fórumra! :)

Nekem is góc volt a mandulám, azért kellett kiszedni, egyébként aktívan nekem sosem volt vele bajom, nem fájt különösebben vagy ilyesmi. Váratlanul is ért a diagnózis, és a műtétre is elég hamar sor került, sajnálom, hogy nem készültem fel lélekben jobban előtte... A fórumokat is csak utána kezdtem el olvasgatni, igaz, akkor sok erőt adott, mit szépítsem, jó volt látni, hogy más is szenved(ett) :D 

Antibobót én is kaptam, de így utólag visszagondolva, bár ne szedtem volna be! Illetve nem az volt a baj, hogy beszedtem, hanem az, hogy mellé nem tudtam rendesen enni, nekem iszonyúan fájt a nyelés. Hát kis is készült a gyomrom. Az a rengeteg cataflam is betett neki, most már tudom, nemhiába mondják, hogy a Cataflam V az egyik legdurvább fájdalomcsillapító ilyen szempontból. 

Érdekes módon nekem az éjszakák tűrhetőek voltak. Persze többször is felébredtem, volt, hogy őrült módon kapkodtam a gyógyszer után (főleg a hírhedt 4-5. nap körül), de alapból tudtam aludni. Én napközben szenvedtem piszkosul, úgy éreztem nem használnak a fájdalomcsillapítók, nem tudtam enni, sokat fogytam. Mivel eleve vékony voltam, ez nagyon nem tett jót, totál legyengültem. És a fehér cucc, vagyis a lepedék a seben, nekem jóval később jött le, mint az átlagnak (normál esetben asszem 1-2 hét, de nekem 3 hétbe telt.) Gondolom azért is volt ott tovább, mert nagyon keveset tudtam csak enni, és az is pépes volt, nem "dörzsis" kaja. Ja, és én hülye, nem ittam eleget sem. Nagyon próbáltam, ki volt mérve a napi adagom meg minden, de tényleg kegyetlenül fájt nekem a nyelés, főleg az egyik oldalon ahol kicsit nagyobbat kellett vágni, mint utólag kiderült. Ami segített, az a kamilla és zsályatea volt, mindkettő gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő. Azokkal öblögettem, persze csak szolidan. 

Nekem az intenzíven fájós időszak az 12 nap volt, utána még kb 8 ami fogalmazzunk úgy, hogy nem kellemes. Ezért mondom, hogy összességében 3 hét, de aki műtét előtt áll és olvassa ezt: ne izgulj, nem biztos, hogy neked is ennyi lesz!!!!! Sőt, én elvileg kivétel vagyok. Legtöbbeknek 2 hét alatt bőven vége a kálváriának.

Na most az más kérdés, hogy az utána jövő hónapokban még volt pár maradvány tünetem, ami úgy láttam a sok fórum olvasásból, hogy másnak is akadt, de ez is egyén függő. 

Ki lehet bírni, türelem és kitartás kell, a legfontosabb, hogy bármennyire is fáj, enni és inni kell, hogy az emésztőrendszer is ép maradjon!!!

Előzmény: nhajnika (3558)