No, akkor legyen néhány kép. Ma főztem egy olyasmi pörköltet mint Te, négy láb, három nyers első meg egy füstölt hátsó csülök(házi).
Múlt hétvégén két év kihagyás után(rosseb ezt a covidot) megint volt fórumtalink. Végigfőztük az egészet.
A teljesség igénye nélkül:
Bakonyi húsgombóc vadnyúlból:
A szokásos souvlaki:
Hagymás velő bográcsban, grillrácson pirított kenyérrel ettük:
Egy rettentő gyenge halászlé, ég a pofám miatta...
Végül vasárnap reggelire egy szalonnás, cukkínis omlett hatvan tojásból...
A halászléhez egy öreg barátom hozott vagy tíz kiló "tiszai" halat, ez eddig jól kezdődött-. Sajnos jószándékú ám tájékozatlan fórumtársak megpucolták és ezzel teljesen tönkretették mire odaértem. Kimosták, az ikrán, tejen kívül a belsőséget eldobták, még a hal szemét is kiszedték, egy "steril" valami várt rám a hűtőben.
Nálam a halászléfőzés szinte szakrális tevékenység, minden apró részlet számít. Ennek megfelelő kedvvel álltam neki az egésznek, olyan is lett... A halak húsa nagyon jó volt, ebből az alapanyagból "csodát" lehetett volna alkotni.