LJ Creative Commons License 2000.02.09 0 0 183
akoiR: Akármilyen is a magyar rendőrség és közbiztonság, frissen lopott autóval azért mégse jó sokat császkálni a közutakon, a zsákmányt nem árt hamar eltüntetni. Na ezt a vontatókötél kicsit megnehezíti. Főleg ha netán észreveszem őket.
A műholdhoz meg annyi köze van a sebváltózárnak, hogy mire egy ilyen vontatott verdával bármiféle olyan helyre érnek, ahol nyugodtan lelőhetik a jeladót, addigra ötven rendőrt küldök a nyakukra.

De ha nagyon bántja a szemedet ez az elvontatásos módszer, hát végülis csak a kuplungot a gyenge pont. (Tényleg, a legnagyobb ötlet: az én kocsimban a jobboldali pedál lesz a kuplung, a középső a gáz, a bal meg a fék! Amelyik tolvaj beül és ezt vezetni tudja... :))) ) Mögé kell tenni egy mikrokapcsolót, ami kapcsolhatja mondjuk az ülés alatt levő 150 decibeles szirénát. Persze egy áramkör-bontást kötni kell a gyújtás, egy külön kapcsoló vagy a sebváltózár felé, hogy lehetőleg ezt ne mindig csinálja. Vagy ilyesmi, csak gondolkodni kell.

A kormányt beborító nagy cucc az Autolok 2000 ha jól emlékszem. (A beépített sebváltózár nem tudom, mennyibe kerül, de biztos nem 20-25 ezerbe, az Autolok nem olyan kényelmes, de biztosan jobban jársz vele.) Egy autós lap tesztjén jól szerepelt, szerintem még mindig az éri a legtöbbet, mert feltűnő ha piszkálják. Az indításgátló hatástalanításával nem lehet összehasonlítani egy ilyen feltörését, mert ehhez fizikailag idő kell, semmilyen kisütéssel-programozással-jelmásolással NEM lehet a munka nagyját előre elvégezni, hogy aztán csak be kelljen ülniük. A kulcsokra meg vigyázz. Ezért akarok az Alfámba mechanikus elvű biztonsági cuccot, amit ha kiveszek a kocsiból, az el nem indul. Az már csak lelemény kérdése, hogy ne vegyék észre, mi (mik) hiányzik (hiányoznak) honnan. A szerviz ugyan itt is a gyenge pont, de majd legfeljebb berakom ezt a cuccot úgy, hogy észrevegyem, ha piszkálták.
Persze akármit ki lehet nyitni, az Autolokot is, de egyrészt időbe telik, másrészt szerszám = feltűnés. Egy idő után már a lopás költsége meghaladja az új autó beszerzési árát. :)

Előzmény: akoiR (182)