voltammártag1 Creative Commons License 2022.05.19 -5 0 92

Ebbe a csalárdbarát országba nem is kell több gyerek! 😉

Lerohasztott egészségügy, c@r oktatás...

Sok hátrány.

 

https://merce.hu/2022/05/11/miert-nem-szulnek-a-magyar-nok/

Miért nem szülnek a magyar nők?

 

1.   Miért szüljenek azok a nők, akiket a partnereink rendszeresen bántalmaznak, és akiket még a magyar intézményrendszer is megakadályoz abban, hogy a gyerekeiket és magukat hatékonyan megvédjék?

 

2.   Miért menjenek szülni a nők, ha emiatt behozhatatlan hátrányokat szenvednek el a karrierjükben, ha emiatt elveszíthetik a munkájukat, vagy nem találnak újat?

 

3.   Miért szüljenek, hogy merjenek teherbe esni a magyar nők, ha az egészségügyi rendszerben életre szóló lelki és testi traumákat szenvedünk el a várandósság és a szülés során?

 

4.   Miért szüljön az a nő, akinek az bölcsődei és óvodai férőhelyek hiánya miatt választania kell a gyerekei és a munkába állás között?

 

5.   Hogyan szüljenek a nők felelősen gyerekeket úgy, hogy nem tudnak számukra megfelelő lakhatási körülményeket teremteni, ha velük együtt bármikor az utcára kerülhetnek?

 

6.   Miért szüljenek a nők, ha a gyerekekkel kapcsolatos feladatokban a partnerük alig veszi ki a részét? Ha a gyerekek miatt megnövekedett házimunkával és más reproduktív munkákkal többnyire egyedül maradnak?

 

7.   Hogyan merjenek a nők úgy szülni, hogy ha a gyerekünk fogyatékossággal születik, az ápolásához az állam nagyon kevés érdemi segítséget ad?

 

Végigolvasva ezt a közel sem teljes listát, tegyük fel a kérdést, hogy vajon nem ezeknek a problémáknak a megoldásán kellene dolgozni a nők nyomasztása és a feminizmus hibáztatása helyett?

Előzmény: pici mici a pók (86)