Maminti Creative Commons License 2000.02.08 0 0 866
Kedves Muskátli, szerintem ne közvetlenül a hűtőből add a kaját a macsnak, inkább szobahőmérsékleten.

Szia Heady, üdv minálunk! :))))))))
Nem lehet semmi látvány a macsek meg a kutyó játszámája... Milyen márkájú Bütyök Béla?

Benntartásról: ha olyan helyen laknék, mint ahogy nem, akkor én is kiengedném a macsokat. De semmi bajuk sincs azzal, hogy lakásban élnek.

Oltások: ha benn van tartva a cica, akkor a veszettség ellenit nem kötelező neki adni, a többit viszont érdemes, mert azokat oltásokkal könnyű megelőzni, viszont nagyon nehéz gyógyítani, ha egyáltalán... Én évente egyszer oltatom be őket (plusz féreghajtó tabi), érdemes, már csak az oltások és a későbbi (neadjisten) gyógykezelések összegét is összehasonlítva...

A héthónapos cica olyan kamaszkorú. Általában 9 hónaposan lesznek ivarérettek vagy utána, és 6 hónaposan váltanak fogat.

Most egy kicsit magunkról... :) Arisz újabban azt az idegesítő szokást vette fel, hogy a konzervkajának csak a szaftját lefetyeli fel, a falatokra rá se bagózik, majd utána szárazkajával tömi meg a hasát... Ezekután bejön a nagyszobába, ezerrel nyávog és megpróbál felkapaszkodni a drapérián a karnisra a tévéállványról, amivel ugye a tévét is elfordítja. Teljesen felháborodik, amikor leveszem onnan, így nekiesik Koboldnak (vagy az neki) és úgy összeverekednek, hogy csak repkednek a szőrpamacsok. Persze hamarabb kifullad, így szétpakolom őket a szobákba (könnyebb egy marék vízipókot mellesleg... :) ) Persze visszanyávogja magát az adott delikvens és ilyenkor az esetek többségében békésen elhelyezkednek aludni. Furcsa módon reggelenként nagy az egyetértés náluk: mancsot mancsba öltve szundikálnak békésen egy gombolyagban... :)

Cirmi névötletként esetleg Rumcájsz helyett Rum(l)i? :)))