salk Creative Commons License 2000.02.08 0 0 43
Kedves Mercurius

A józan logika szerint azok a politikai erők szokták szorgalmazni a "rendkívüli választásokat" amelyek az adott időszakban biztosak a győzelmükben.
Vagyis Te úgy érzed, hogy ma az MSZP lenne a nyerő, vagyis nem igaz a FIDESZ és az OVI nyilatkozata és országelemzése.

Egy ilyen "rendkívüli választásokat" valóban sokba kerülhet. Azt viszont érdemes lenne elemzés alá venni, hogy nem kerül e többe, ha a jelenlegi kormánykoalició nem kerül lecserélésre.

Vajon az olasz vagy francia "rendkívüli választásokat" nagyon negatívan ítélte meg a világ? Lehet, hogy oda se figyeltek, mert a nemzetközi helyzet elemzése alkalmával, már tudják, hogy mi lesz a változás fő iránya és annak alapján felkészűlnek. Úgy tudom szerte a világban ez a külügyesek egyik fő dolga.

Annak viszont lehet nagyon pozitív hatása a belpolitikai életben, ha egy kormányon levő politikai erő megtapasztalja, hogy menetközben is le lehet váltani a kormányzásból. Rendkívűl undorítónak tartom, hogy a "rendszerváltás" egyik első törvénymódosítása arról szólt (és ezt nem az MSZP hozta meg), hogy a képviselőket ne lehessen visszahívni. Vajon miért? mert eleve tudták, hogy hazudtak a választási ígéreteik kapcsán. És sajnos ez helyzet azóta sem változott. Épp ezért kellene minden politikai erővel éreztetni, hogy a négy év az nem "négy év hazudozásokra épült nyaralás"! És ez azért hozna annyi hasznot a konyhára, mint amennyibe a "rendkívüli választások" kerülnének.

Na és persze a "rendkívüli választásokat" annak alapján kellene kiírni, hogy a jelenlegi képviselők egyike sem indulhat. Ennek az az oka, hogy ha olyan, hatalmi erővel szinte fel sem ruházott, a politikai életre hatással allig bíró tisztség vonatkozásában sem tudnak megegyezni, akkor alkalmatlanok az ország ügyeinek intézésére.

Talán felnőttként kellene kezelni a társadalmat és nem egyes politikai irányzatok bábújaként.

salk

Előzmény: Mercurius (3)