Pizza La Pausa Creative Commons License 2022.05.16 0 0 7153

Szia,

bocsi a helyesirasert, kulfoldrol telefonnal nem olyan kenyelmes. A vilagert sem szeretnek okoskodni, de egy kemencenek az egyik lenyege a tomeg. Kellene legalabb egy 25cm vastag tegla dom. En lapjara raktam ket sort agyagba. A tied most kb 110-120 centi szeles lehet. Ha ebbol korbe leveszunk 25-25 tehat 50 centit a hasznos szelessegbol, raadasul a kor alapterulettel a sarkokat is elveszitjuk, igy marad kb egy 60-70cm atmeroju hasznos egester. Ebbe megba tuznek is el kellene fernie meg nem artana sutni is valamit benne:-)

Erdemes lenne kimodellezni korzovel (zsinor-ceruza), hogy kb mekkora hely marad. Emlitettem h itt vannak aranyok. A dom belso magassagahoz kepest az ajto magassaga jo ha nem eri el az ketharmadot. Kis alapteruletnel a felkor (a dom ive) adott lesz, ebben az esetben a a dom felkoriv, akkor egy kb35cm belso sugarat kapunk.

persze lehet h nincs igazam es rosszul ertelmeztem a kep mereteit, de mielott elkezdened tovabb epiteni (es a lenyegi munka most jo), erdemes kicsit jatszadozni a szamokkal, modellezni a varhato eredmenyt.

amugy nem tudom mennyit lehet meg emelni az egeszen, en aszt hiszem, hogy agyagot tennek 10-15 centit es arra a keramia lapokat, kiegetesnelnezeknegy egyseket alkotnak majd…

udv,

palinkas laszlo

Előzmény: Ganicza (7152)