Octi, iratkozz fel egy próbaútra egy 7-es Touaregre.
200e km futás a 3.5 év autónak , nem kerülgetem vele a gödröket, mert olyan a felfüggesztése, hogy nem érzek semmit. Nagy tempónál sem is hallok semmit, se gumizajt, se motorhangot, semmiféle belső zajt, tökéletes a csend.
Nemtom, hogy ezt hogy oldották meg, igaz, hogy a legbolondosabb gumit használom (2.6-2.7 bárra fújva) és a legkisebb alu gyári felnit, ami a legkönnyebb. Valószínű, hogy a rugózatlan tömeg kicsi és kocsi tömege nagy.
Vagy az adaptív felfüggesztés annyira finomra van programozva, hogy képes azonnal reagálni az ismétlődő lengéseket. Az is lehet, hogy kocsi súlya és 4x4 folyamatosan hajtás befeszíti a felfüggesztést és azért képes közlekedni ennyire rezgésmentesen ez a jármű. Tényleg úgy siklik 200 feletti tempóba az autópályán, hogy éjszaka az a benyomásom, hogy egy repülőbe ülök (a hangulatvilágítás is rátesz egy lapáttal, a lábtér és fejem is vannak halvány fények).
A fekvőrendőrön áthajtok 60-nal és meg se döccen az autó. Nem is szoktam előtte fékezni. És nincs légpárna.
Való igaz, hogy ezt egy spéci túraautó, ami murvás utakon is haladós tempót kell biztosítson.
A gumis azt mondja, hogy a jó gumi kiegyensúlyozza a felnit, ha az ütések miatt deformálódott.
Félévente centrirozom a kerekeket a gumicserénél, de még 30g-ot soha nem kellett felragasztani egy pontba.
A Skoda combi Scouttal, 7-800km pálya után kezdett fájni a hátam, annyira rázott, pedig elől Mcpherson, hátul csatolt lengős. Most vettem rá új eredeti Audi felniket és új Misiket, lehet azzal kevésbé fog rázni.
Aztán basamornak kuss, mert nem értesz az autókhoz. Aki Toyotát vesz az műszaki antitalentum.
A románoknak van pénzük jó autókat venni, méghozzá a tökéletesen összeszeret prémium újakat és jó gumikat és felniket szereltetni rájuk.