11_11 Creative Commons License 2022.05.10 0 0 4153

Krisztus isteni méltósága.

14  Benne nyertük el a megváltást, bűneink bocsánatát. 15 Ő a láthatatlan Isten képmása, minden teremtmény első szülötte. 16 Mert benne teremtett mindent a mennyben és a földön: a láthatókat és a láthatatlanokat, a trónusokat, uralmakat, fejedelemségeket és hatalmasságokat. Mindent általa és érte teremtetett. 17 Ő előbb van mindennél, és minden benne áll fenn. 18  Ő a testnek, az Egyháznak a feje. Ő a kezdet, az elsőszülött a halottak közül, hogy övé legyen az elsőbbség mindenben.  ( Kolosszeieknek írt levél  1. fejezet: 14-18)

Hogyha nem a semmiből ered az egész látható világ, akkor mégis honnan van ?

1 A hit a remélt dolgok biztosítéka, a nem látható dolgok bizonyítéka.

3 A hitből ismerjük meg, hogy a világot az Isten szava alkotta,

vagyis a látható a láthatatlanból lett.  ( Zsidóknak írt levél  11. fejezet:1,3.)

Az Úr a legfőbb hatalom

9 Perbe szállhat-e alkotójával a cserép a föld cserepei közül ?

11 Ezt mondja az Úr, Izrael Szentje és Teremtője: „Rátok tartozik-e, hogy gyermekeim jövője felől kérdezzetek, vagy hogy meghatározzátok: mit tegyen a kezem ? 12  Nézzétek: én alkottam a földet, és én teremtettem az embert is, aki lakja. Az én kezem terjesztette ki az egeket, és én sorakoztattam fel minden seregüket. ( Izajás könyve   45. fejezet: 9, 11,12. )

Isten csodálatos nagysága

Isten kinyilatkoztatja magáról azt is, hogy az Ő útjait és értelmét nem lehet felérni.
13 Ki adott tanácsot az Úr lelkének, és mint tanácsadó, ki látta el útmutatással ? 14 Kit kért meg rá, hogy ossza meg vele a bölcsességet, ki tanította meg a helyes útra, és ki mutatta meg neki az okosság ösvényét ?  ( Izajás könyve  40. fejezet:13,14. )