vélemény Creative Commons License 2022.05.03 -3 3 8352

Ez lesz a befejezés.

Vicenzaból Terviso kétféle vonatközlekedés van. Mindkettő kb 1 óra. Az egyik kevésszer áll meg, de át kell szállni, A másik megáll minden fánál, de nem kell átszállni. Mi az utóbbit választottuk. 6,10€.

A trevisoi vasútállomás mögött van a buszállomás, a 6-os busz 15 perc alatt megy ki a reptérre, 1,50€.

Szállásunk a Hotel B&B volt, 10 percre a vasútállomástól, 5 percre a Dómtól. 86€ reggelivel, soggiornoval.

Mi egy olyan szobát kértünk, ahol két külön ágy van. Kaptunk egy kétszobás apartmant, mindkét szobában 2 ággyal. Szóltam a portán, hogy mi csak ketten vagyunk, nem kell nekünk 4 ágy. De csak így tudták megoldani,hogy ne franciaágy legyen. Persze csak a kétágyas szoba árát fizettük. Nagyon jó reggeli volt, főleg sütifélék. A nagy bónusz az,hogy a szállodával szemben áll meg a 6-os busz. Nem kellett visszamenni a buszállomásig. Néhány percre egy nagy szupermarket.

 Trevisoban elég sok látnivaló van, nekünk viszont kevés időnk volt. Egy kis séta az érkezés estéjén, és egy kis idő másnap reggel a reptérre menet lőtt.  A gép 11.55-kor indult.

A Dóm csak néhány perc volt. Nagyon régi templom sokszoros átépítéssel,  a bejárati timpanonos oszlopcsarnokot a 19. század elején  készítették. A legérdekesebb a korábban itt levő  10. századi templomból megmaradt kripta, 13. századi freskókkal. Elég jó állapotú freskókkal. Innen a Via Calmaggiore nevű sétálóutca, vezet a Piazza dei Signorira. Itt főleg a 19. században felújított épületek vannak.

Ez egy élettel teli város, jópofa boltok, éttermek kávézók, teraszok tele emberekkel. A fagyi fele annyiba került, mint Velencében.

Treviso templomaiban Tommaso da Modena  14. század végi freskói láthatók. A legtöbb templom  messzebb van a mi szállodánktól.

A domonkosok San Nicolo temploma viszont csak 5 perc volt a szállodástól. Reggel erre még pont volt időnk. Tipikus óriási téglatemplom,  Tommaso számos, jó állapotban megmaradt freskójával.