ab aeterno Creative Commons License 2022.05.01 -1 1 8646

Találtam egy jó kis cikket Mészáros Csacsiék bukásával kapcsolatban. A cikkből kiderül, hogy Vargatóni szerint azért volt szükség fél méterrel lerövidíteni a Modulo M168D-t, "hogy a prototípus busz 112 fős férőhelyét 151-re tudják emelni". Tehát ha fél méterrel lerövidítenek egy buszt, akkor Vargatóni szerint 39-cel több utast tud szállítani. :D :D 

https://g7.hu/vallalat/20180711/a-karhozat-utja-az-ujabb-ikarus-bukas-hattere/

 

Arról nem is beszélve, hogy emiatt a busznak lelóg a hátulja és hullámozni kezd menet közben. Emellett ezek a buszok instabilak lettek, hajlamosak a becsuklásra, ami miatt a csuklószerkezet és a becsuklásgátló, valamint a hajtott tengely gyártója biztonsági okokból súlyosan lekorlátozta a kocsik teljesítményét. Olyannyira, hogy azzal szinte használhatatlanná váltak a normál forgalomban.

Erről részletesebben itt lehet olvasni: https://totalcar.hu/magazin/2018/04/17/nem_alkalmas_kozlekedesre_az_uj_magyar_metropotlo_busz/

 

Vargatóni egy abszolút alkalmatlan tervező, aki azt gondolja, hogy a szakmaiatlan agymenéseivel megváltja a világot. Szerinte mindenki hülye a Mercedesnél, az MAN-nél, a Solarisnál, csak ő helikopter. Mészáros Csacsi pedig olyan, mint egy tipikus simlis vállalkozó, aki Mari nénivel el tudja hitetni az önfényező stílusával, hogy milyen fantasztikus dolgokat alkot, viszont teljes mértékben szembemegy a szakmai sztenderdekkel, átveri az üzlettársait és hazudozik.

 

Az egyik előadásában világmegváltó újdonságként adta elő, hogy az ő csuklós buszainak kisebb a fordulóköre, mint a szóló buszainak. Miközben minden csuklós busznak kisebb a fordulóköre a szóló buszoknál, ugyanis kisebb a tengelytávolságuk.