Kedves Kemence Mesterek, Szakik!
Már régóta tervezgetem, hogy jó volna egy kemencével, új szintre emelni az egyébként jó hangulatú nagycsaládi és társasági kerti "összeröffenéseinket".
Sajnos az általunk épített nyárikonyha alá már nem fér be, de mellette még van hely.
És bár ytong falazással és vakolással már volt dolgom, de kemence építéséhez kevésnek érzem még magam... bár oda-vissza átolvastam a fórum bejegyzéseit, illetve egy könyvet is olvasgatok a témában.
Viszont, pont ez a problémám...
Úgy néz ki, hogy bár pár hónap múlva meg is tudnánk ejteni a dolgot..
de aki szívesen segített volna megépíteni.. például Igaz Tamás (utólag is nagyon köszönöm).. nekik mind inkább már kiesik Tatabánya.
Alapvetően egy elsőkéményes, csengő téglás, donga kemencét szeretnék összeépíteni egy fedett grillezővel.
Méretileg sokszor 15-20 főt kellene kiszolgálnia, én ezt két 60x40-es tepsit befogadni képes kemencével gondoltam megoldni.
Ami negatívum, az anyagok szállításában, beszerzésében sajnos nem igen tudok segíteni. (De erről még tudunk beszélni később..)
Ami pozitívum, hogy az építés alatt tudnék segíteni bármi másban ami szükséges. Szívesen és örömmel tanulok újat..
Illetve a szükséges alapot én készíteném el már előre.
Szóval az lenne a tiszteletteljes kérdésem, hogy lenne-e olyan vállalkozó kedvű kemence építő mester, aki tudna segíteni a fentiekben?
Az idő nem sürget, csak jó volna időben megállapodni valakivel... ha sikerül.
Előre is köszönöm segítségeteket!
Gábor