zolibá Creative Commons License 2000.02.03 0 0 1274
Sziasztok! Köszönöm az észrevételt a mértékegységekkel kapcsolatban. Azért írtam így, mert nem volt kedvem átszámolni (a szorzás bonyolult művelet) és azon a web oldalon, ahol az adatot találtam, így volt megadva. Azért jó kis gumicsontot dobtam be. Nem? :-))))
Egyébként ajánlom mindenkinek a www.aviation.ru oldalt. Vannak linkek orosz tervezőirodákhoz, kutatóintézetekhez is. A Zsukovszijban található TsAGI-hoz is. Ez angol írásmódban a CAGI-t jelenti, ami a Centralnij Aerogidrodinamicseszkij Insztitut. Járatlanok kedvéért elárulható, hogy ez az orosz fejlesztések egyik fellegvára. A SZU-ban tanultakneak nem kell ecseteljem a dolgot. :-))

Visszatérve a mértékegységekre, van egy jó sztorim. A Fokker70 gyári tanfolyamon oktató, angol származású, Hollandiában élő tanár mesélte el vidáman ezt a történetet:
Hétvégenként néha hazaugrott mamájához a ködös szigetre, mivel a céges kedvezményes jeggyel így olcsobban töltött el egy kellemes hétvégét, mint a szélmalmok hazájában. Anyukája egy ilyen hétvégi alkalommal megkérte, hogy vegyen otthonra kerti locsoló tömlőt. Elment a STORE-ba. Kért x láb hosszú tömlőt. A boltos közölte, hogy méterben mondja, mert itt (UK) SI van. Emberünk minden gond nélkül átszámolta és lökte a paramétert (Hollandiában már megszokta). Mire a boltos visszakérdezett: Hány colost?

Remélem, tetszett!