peterch Creative Commons License 2022.04.25 0 0 2845

    Szerintem itt a gond , hogy a rendszernyomás 0,8-0,9 bar és a tágulásid meg 1 bar . Gondolom van nyomásméröd , mert valamivel csak mérted a tágulásitartály levegös oldalán a nyomást . Mérd meg mégegyszer ! Ha valóban a rendszer nyugalmi - hideg állapotában 1 bar a levegöoldali nyomás , akkor engedd le a nyomását 0,8 bar-ra és a fütökörbe töltsél vizet legalább 1bar-ig . Az lenne a jó , ha megtudnád forgatni a vizet a rendszerben nyitott automata légtelenítökkel . Amikor már nem csökken a nyomás , akkor zárod öket .

    Viszont valamit nem értek , mert ezt írtad : " Már szóltam többször is a szerelőnek, aki egyszer a 0,6 baros rendszer víznyomást megemelte 0,8-ra, így javult a helyzet, de nem szűnt meg  "

valamint ezt is írtad : "  40 fokos üzemi hőmérsékleten 1.5 bart mutat az óra. Van egy bordó kiegyenlítő tartály is, az 1 baron áll nyugalmi helyzetben.  "

 

 Lenne egy kérdésem ! 

Fütésközben változik a nyomás a tágulási levegöoldalán ?  Mert amennyiben a tágulásinál esetleg beszerelt szelep zárva van , akkor lehet ilyen jelenség , hogy a rendszerben 1,5bar a nyomás  a nyugalmi állapotban lévö 0,8 bar-hoz képest . Ha valóban annyira felmenne a nyomás 40°C-os fütövíznél , akkor nagyon picinek kellene lennie a tágulásinak , mert 1 bar után már a tágulásiba tágulna a víz a rendszerböl , ami valóban egy picit emelhetné a rendszernyomást , de nem ennyire 0,8-ról 1,5-bar-ra , Te viszont azt írtad, , hogy 50 literes a tágulási .

Előzmény: domesz77 (2838)