tfe_tng Creative Commons License 2022.04.24 0 0 215610

Fenyőt vágni nem nagy kunszt :)

 

De amúgy ritkán az erő a probléma ezekkel a gépekkel, mert max lassabb előtolással kell vágni, ami hobbi szinten teljesen mindegy. Mondjuk vannak erőben is meglepő dolgok, mert pl a kis 165-ös, 18V-os maki kézi körfűrész simán vitte a két collos dió pallót, keresztben. Meg se nyikkant. 

 

A baj a pontossággal szokott lenni, illetve inkább ennek a hiányával. Lötyögős steller, nehezen beállítható szögek, szar párhuzemvezető, stb. Persze ez mind pótolható türelemmel és kitartással, de pont ettől jobb vagy rosszabb egy gép, hogy mennyi türelmet igényel. Ezt szerintem tökéletesen mutatja az András által linkelt "makita" körfűrész, ahol szinte semmi nem volt gyári a hajtásláncon kívül :)

 

GTS 10XC-n utáltam a stellert, nagyon szar volt a nem szabvány nút, viszont teljesen frankó volt a mozgó asztal (bár az is kottyant). Azt halkan hozzáteszem, hogy a lagunával valahogy úgy érzem, mint BJaca, amikor a fűszerboltos excenter után a DW-re váltott, finoman szólva is ég-és-föld. Pedig még ez is baromi messze van a felső ligától.

Előzmény: VargaRoland (215609)