Istenkeres Creative Commons License 2022.04.22 0 0 20

Amint már a 8. bejegyzésben utaltam rá, az US egydolláros bankjegy hátoldalán díszelegő  "illuminátus piramis" az Ezsdrás által életre hívott és megalkotott ószövetségi misztérium 14 kozmikus keresztjére utal. Az utolsó ilyen kereszt 1999.08.11-én jött létre, ami a Nap-Hold szoros együttállásából adódóan teljes napfogyatkozással párosult, amikor a betervezett Messiás, Immánuel a világra jött.

 

Az alábbi videón Menáchem Mendel Schneerson rabbi arra hívta fel az egydollárossal megajándékozott figyelmét, hogy áv hónap 15. napján az Ószövetségben hívőnek örvendeznie, táncolnia kell:

 

a lubavicsi rebbe: Örvendezni áv hó 15-én

 

Egyes források szerint az ószövetségi megváltás (geula) áv hónap 15-én történhet majd meg:

 

 

"Nem is lehet más ez a nap, mint rejtély, hiszen ez a nap Av tragikus hónapjának "teliholdja", s mégis ez a Majdani Megváltás ünnepe." (forrás)

 

The 15th of Av - The secrets of the coming of Mashiach - Rabbi Alon Anava

 

"Biráa Úla mondta Eleázars rabbi nevében: A Szent, legyen dicsőített, egyszer az Édenkertben egy körtáncot szervez a jámboroknak (*istenfélőknek), ő fog azonban középen ülni, és mindegyik ujjal fog rámutatni, ez azt jelenti (Jes. 25,9): azon a napon az ember mondani fogja: Ott van a mi Istenünk, akitől reméltük, hogy segíteni fog nekünk; ez az Úr, akit reméltünk! Örüljünk és legyünk vidámak a segítsége miatt." (saját fordítás) (Lazarus Goldschmid: Der Babylonische Talmud - Dritter Band - (Frankfurt am Main, Jüdischer Verlag im Suhrkamp Verlag, 1996) (Taánith 31a) (S. 747))

 

 

2022-ben ez az ünnep augusztus 11/12-re esik és ekkor egy kozmikus T-kereszt lesz látható a zodiákusban, ami a Schemhamphoras egyik kozmikus forrása. Erre az ünnepre más években az elkövetkező évtizedekben nem esik ilyen jellegű konstelláció.

 

1999.08.11-e és 2022.08.11/12-e között pont 23 év telik el. Érdekesség kedvéért érdemes itt említést tenni az illuminátusok misztikus számáról, a 23-ról...

 

Előzmény: Istenkeres (18)