mogyka Creative Commons License 2000.02.02 0 0 89
Sziasztok!

Úgy tűnik, kissé főváros centrikus lett a téma! Pedig, vidéken is nagyon sok kellemes cukrászda található, ahol remek sütemények és finom fagylaltok élvezhetők! :)
Jó-jó, persze! Tudom, hogy a barátnővel való cukizáshoz nem bumlizunk kilómétereket, de hátha "vidékiek" is olvassák a topicot, meg jön a tavasz is. A vidéki kiruccanások, kirándulások idején érdemes felkeresni egy-egy kellemes cukrászdát.
Akkor most a személyes tapasztalataim alapján néhány nagyon jó cukrászda:
1. Patio cukrászda (Győr): a belvárosban, a sétálóutcán található, nagyon kellemes hangulatú, rendkívül széles választékot felvonultató, vendéglátóipari komplexum. Az emeleten étterem, a földszinten cukrászda. Még megfizethető árakon a modern és a klasszikus izléssel rendelkezők is hatalmas édességorgiára számíthatnak. Igaz, már lassan fél éve jártam ott utoljára, de remélem, hogy nem változott azóta sem! (Ha túl jól sikerül az orgia, a magas számlát bankkártyával is ki lehet egyenlíteni ;-))
2. Tóth cukrászda (Dunaföldvár): a 6-os főút mellett a fővárosból jövet a Shell kút után a harmadik lámpánál jobbra található a kis családi cukrászda. Évek óta járunk hozzájuk fagylaltért. Imádnivaló sajátkészítésű, tehát nem műanyag fagylaltjaik vannak. Nem jellemző, hogy 25 féléből választhatsz, de az a 8-10, amit kínálnak mindig nagyon finom. Fagylaltkelyheket is készítenek! Nyáron a fagylalt a fő attrakció, de télen a sütemények aratnak. Ezeknél szintén a viszonylag szük típus választék a jellemző, de mindig akad egy-egy különlegesség. És a klasszikusokért is érdemes felkeresni őket. Nyáron van terasz, de télen is le lehet ülni bent. Most azt hiszem éppen egy bővítés van folyamatban, ami valószínüleg növelni fogja a leülési lehetőségeket! :)
3. Pataki cukrászda (Érd): Ezt lejjebb már kitárgyaltátok, eddigi egyetlen vidéki ajánlatként, de én is csak megerősíteni tudom, hogy Érden járva érdemes kipróbálni! :)

Hát most ennyi!

mogyka