TOTIB Creative Commons License 2000.02.02 0 0 4223
Barcelonában bemutatták a Prostot ( Nemzeti Sport):

Kedden Barcelonában bemutatták a Prost-istálló új versenyautóját, az AP03-ast. Az ünnepélyes tájékoztatóra 300-an kaptak meghívót, az internet segítségével azonban több tízezren követhették figyelemmel az eseményeket. A világháló azért is játszik fontos szerepet a team életében, mert ettől az idénytől a Yahoo nevű amerikai internetes cég is belép a támogatók közé. Alain Prost csapatfőnök -- egykori négyszeres Formula--1-es világbajnok -- elmondta, hogy az a távlati céljuk, amit a Williams és a Jaguar már megvalósított: szeretnének dohányipari vállalat támogatása nélkül megállni a lábukon. (Egyelőre még Gauloises-Prost-Peugeot-ként versenyeznek.)

Az új kocsiba -- amellyel a délután folyamán már teszteltek is a barcelonai pályán -- a Peugeot A20-as kódjelű erőforrását építették. Alain szerint a tél folyamán példaértékű volt az együttműködés a Prost Grand Prix és a Peugeot Sport mérnökei között, amit az is bizonyít, hogy egybeépítették a motort és a váltót. Az autó a tavalyi négykerekű továbbfejlesztett változata, az összes fontosabb mechanikus és aerodinamikai részen módosítottak valamit a '99-es kocsihoz képest.

,,Bizakodva várom az idényt, a konstruktőrök között megszerezhetjük az első öt hely valamelyikét -- jelentette ki a csapatfőnök. -- A Ferrari és a McLaren között csökken a különbség, mögöttük a Jordan vagy a Jaguar kerülhet dobogóra, de mi sem maradunk le tőlük sokkal."

Mint ismeretes, a Prost két új pilótával folytatja, a Panis, Trulli kettős helyét a francia Jean Alesi és a Formula--1-es újonc német Nick Heidfeld foglalta el.

,,Nagyon örülök annak, hogy a Prosthoz szerződtem, hiszen éppen akkor érkeztem ide, amikor a csapat versenyképes lett -- jelentette ki a Saubertől érkezett Alesi. -- Ráadásul Alain nemcsak a csapatfőnököm, hanem a barátom és a példaképem is."

A McLarentől ,,kölcsönkapott" Heidfeld, a tavalyi Formula--3000-es nemzetközi bajnok így fogalmazott: ,,Nagyon hálás vagyok a csapatnak azért, hogy itt lehetek, és debütálhatok az F1-ben. Két kiváló emberrel dolgozhatok együtt, hiszen Alain egyike volt a legjobb pilótáknak, Jean pedig rendkívül
tapasztalt versenyző."

Prost véleménye a duóról: ,,Két új pilótánk van, akik a reményeim szerint jól kiegészítik majd egymást. Alesi tapasztalt és rendkívül motivált, Nick pedig roppant tehetséges versenyző."

A francia team (amelynek a tesztpilótája Stéphane Sarrazin) keddtől csütörtökig az Arrows társaságában Barcelonában tréningezik.