MOLNARKA Creative Commons License 2000.01.31 0 0 3
Persze. És pl. 6-8 (vagy 1) számítógép beszerzésre is kötelezőnek írnád elő? Mi most ezen fogunk bukni:
- vagy megvesszük mind, ami kell, de akkor felesleges 1 milla ugrik (5 gép), csak mert márkás a közbeszerzési beszállító. Azaz nem ugrik, mert csak a következő verzió élhet:
- pénzünknél maradunk (a saját pénzünket költetik el közbeszerzéssel /ja, állami intézmény mindenre rátenyerel/), de nem lesz meg a kellő számú gép és a feleslegesen (de _változtathatatlan_ állapotú) berakott elemek meg a márkanév megfizetése miatt nem lesz pénz arra, hogy beszerezzük azt, ami nekünk (dehogy nekünk, a hallgatóknak) kell. A közbeszerzés 30-70%-al drágább, és ugyanaz a kütyü van benne, vagy még rosszabb (hidd el kérlek, ez sajnos tapasztalati tényeken alapul).

A törvényt és a kiegészítő rendeletek lassan betéve tudom, + napi-heti kapcsolatban küzdök a tojásfejűekkel.

Én nem (csak) az olcsót keresem, hanem a jót és a megfelelőt is. Márpedig ilyen pont nincs. Miért vegyek meg olyat, ami nekem nem kell és mért nem vehetek meg olyat, ami nekem kell? Ez a globális világ átka, speciális esetek nem számítanak, mindent lehengerelnek nagyok, a tojásfejűek meg csak asszisztálnak hozzá.

Magáncégek: saját hatáskörben. _Ezt_ szeretném én is. De tilos. Mert tőlem okosabbak már eldöntötték, hogy nekem mi kell, mi a jó. Hol itt a szabad verseny, hol itt a takarékosság, hol itt az ésszerűség???

Előzmény: nyman (2)