ruzsa janos Creative Commons License 2022.04.10 0 0 45087

Kedves Fórumtársak,

tudnátok ajánlani olyan egyszerű gravírozóprogramot, ami egy GRBL-el műkdő 3018 kis CNC-n használható? 

Van hozzá egy LaserGRBL (amúgy freeware :) ) program a lézergravírozáshoz, meg a Candle nevű GRBLControl program - mindkettő működik. Utóbbival a G-codeban írt parancssorokat végre lehet hajtani, ez eddig rendben is van.
Szeretnék első körben beírni egy szöveget, megadni a szerszám átmérőjét, a végleges mélységet, az egy  lépésben használandó forgácsolási mélységet. 
Eddig a következőket próbáltam:  Carbide Create - elvileg nagyon jó - csak éppen nem tudom beállítani a szerszám méreteit, a kész szerszámok nem alkalmazhatók, illetve bizonyos módokban (V-carve) nem generál több menetet, a végleges mélység eléréséhez. az Inkskape-nek elvileg van ilyen kimenete (GRBL export) - vagy nem működik, vagy csak én vagyok béna. Tehát nem CNC-vezérlő kellene, hanem ami a G-code-ot előállítja.

(Igen, tudom, eltölthetek még egy rakás időt a neten keresgélve, de most szívesen élnék a mások által kikapart gesztenyével)