Khaosmage Creative Commons License 2000.01.31 0 0 19
"Egy az Isten... vagy egy se,
De azt midenki szeresse!"
UFO-s magyarázat:
Még az ősidőkben valahol egészen máshonnan indult el az élet. Amikor eljutott arra a fejlettségi szintre, hogy képes volt csillagközi utazásra, elkezdte terjeszteni az élet csíráját az arra alkalmas bolygókon. Az így kifejlődött lényeket keresztezték egymással, ide-oda cipelték őket. Ezért hibás Darwin elmélete a majmokkal. Mi más bolygóról lettünk idehozva, és nem párezer, hanem pármillió évvel ezelőtt, csak azóta volt néhány világégés. Az embereket folyamatosan látogatták és látogatják kedves teremtőik, régen őket hívták isteneknek.

Ezoterikus magyarázat:
Valaha volt egy hatalmas, csak önmagától eredő energia. Ez semleges töltéssel rendelkezett, majd szétvált benne a pozitív és a negatív, és mozgásba lendült ezáltal. A mozgás miatt egyes részei elkezdtek leválni róla. Minél távolabb kerültek az Első Energiától, annál nagyobb EGOval rendelkeztek, öntudatra tettek szert, no meg annál fizikaibbakká váltak. Ennek az energiának a felettünk álló részeit isteneknek, istenségeknek és angyaloknak nevezzük, maga Isten pedig a Prima Materia (ill. ebben az esetben Energia), ami semleges. A jelenlegi vallásos Istenkép az antropomorf (gy.k. ember formájú)istenek és az egy istenben való hit összecsúszásából keletkezett.

Szerintem:
Van az Egyisten, van több isten, ezek viszont nem zárják ki az UFO-s magyarázatot sem: az ember nem a legfelső emanáció a fizikai létezők közül.
Chao!