OZ Juice Creative Commons License 2022.04.05 0 1 38785

A közvélemény-kutatásokkal bánjunk csínján, elég sokszor mértek félre mostanában. 

 

A nyilvánosságra hozott közvélemény kutatásoknak arra valók, hogy befolyásolják a közvéleményt, soha nem a valós mért adatokat publikálják. Pontosan tudta az összes közvélemény kutató, hogy mi lesz, csak nem mondta meg. 

Amit nyilvánosságra hoznak az sohasem igaz. Aki vezet, az kisebb előnyt hoz nyilvánosságra, hogy ne aludjon el, aki hátrányban van, az kisebb hátrány, hogy ne menjen el a kedve a szavazóknak.  

 

A Medián volt az egyetlen, amelyik legalább egy kicsit is meg akarta őrizni a hitelességét azáltal, hogy a valósághoz közel álló számot publikált, amikor már látták, hogy teljesen mindegy.

 

5. Ez az egész nem magyarázza meg, hogy hová tűnt kb 800 ezer ellenzéki szavazó, aki még 2018-ban megvolt.

 


3 ok. 

1: Szerintem Jobbik szavazóknak a fele biztos eltűnt, nem meglepő módon. De az ellenzék bp-en is masszív szavazatszámokat veszített, amit nem lehet a Jobbikra kenni. 

2: Ez a síró-picsogó, másokra mutogató, a valóságot elhazudó depressziós kampányra kurvára nem kíváncsiak a széles néptömegek. Ez csak és kizárólag a hardcore O1G tábort tudja egyben tartani. Ők jelentik a politikai túlélést Ferinek, a Momemtumnak, az LMP-nek, a Jobbiknak, a Párbeszédnek... Úgyhogy várhatóan semmi nem fog változni.

3: Az MZP faktor.