udvari Creative Commons License 2000.01.28 0 0 19
Kedves Nan !

Tessék a várva várt igéd:

Rómaiakhoz 13:5-7
5 Annakokáért szükség engedelmeskedni, nem csak a haragért, hanem a lelkiismeretért is.
6 Mert azért fizettek Adót is; mivelhogy Istennek Szolgái, kik ugyanabban foglalatoskodnak.
7 Adjátok meg azért mindenkinek, a mivel tartoztok: a kinek az Adóval, az Adót; a kinek a Vámmal, a Vámot; a kinek a félelemmel, a félelmet; a kinek a tisztességgel, a tisztességet.

No meg az Úr szájából is

Lukács evang 20:22-
17 Mondd meg azért nékünk, mit gondolsz: Szabad-é a Császárnak Adót fizetnünk, vagy nem?
18 Jézus pedig ismervén az ô álnokságukat, monda: Mit kisértgettek engem, Képmutatók?
19 Mutassátok nékem az Adópénzt. Azok pedig oda vivének néki egy Dénárt.
20 És monda nékik: Kié ez a kép, és a Felírás?
21 Mondának néki: A Császáré. Akkor monda nékik: Adjátok meg azért a mi a Császáré a Császárnak; és a mi az Istené, az Istennek.

Meg még hogy ne légy tudatlan:)

Máté evangéliu 17:25-27
25 Monda: Igen. És mikor beméne a Házba, megelôzé ôt Jézus, Mondván: Mit gondolsz Simon? A föld Királyai kiktôl szednek Vámot vagy Adót? a Fiaiktól-é, vagy az idegenektôl?
26 Monda néki Péter: Az idegenektôl. Monda néki Jézus: Tehát a fiak szabadok.
27 De hogy ôket meg ne Botránkoztassuk, menj a tengerre, vesd be a horgot, és vond ki az elsô halat, a mely Rá akad; és Felnyitván a Száját, egy Státert Találsz benne: azt kivévén, add oda nékik én érettem és te éretted.

Elég igei ugyi (persze ti úgy se tartjátok meg ezeket a beszédeket) vagy mégis ?

Udvari