zkmchy Creative Commons License 2022.03.26 0 0 412866

A gabonakorlátozások, a vetésanomáliák, műtrágyahiány  mind azt eredményezik, hogy AFRIKA  legalább 30 milliónyi (és akkor ez egy nagyon alacsony számú becslés !!!)   embere azonnal útnak indul Európa felé.

 

Azért nem mert az útnak indulásnak van költsége.

Persze annál több is lehet a száma azoknak akik rendelkeznének finanszírozással, de azoknak kevésbé érdekük. Más is megtörténhet, pl. többet kell fizessen Európa a kobaltért vagy másért, az olajért, egyebekért. Ebben az esetben csak az élelmet szállítják oda, nem az ember jön ide. Hagyományosan így volt, ha afrikai ember akart enni afrikai banánt, el kellett induljon a banán után amerre látja, hogy azt viszik, amiként mi is elindulunk az audik után, amerre azokat viszik, gondoljuk ott bele is ülhetünk majd.

 

Most mivel európában csökken az élelmiszer felesleg, Afrikában beindul a termelése. Nem a műtrágya ott a szűk keresztmetszet. Európa élelmiszer feleslegét oda tolták el önköltség alatt, ennek eredménye, hogy itt tönkrementek a termőföldek ott meg leszoktak a munkáról mivel veszteségesen nem lehet termelni.

Előzmény: najahahu (412865)