Jani haverja Creative Commons License 2022.03.21 -3 6 12240

Nem tudom, hogy konkrétan mit szeretnétek csinálni Tiranában. Ha az esti tiranai életre is kíváncsiak vagytok, akkor a közvetlen belváros környékén a Sheshi Skenderbeu (ez a Főtér) és a Sheshi Nënë Tereza (Teréz Anya tér) tengely közelében foglaljatok, pl. a komplett Blloku negyed is jó, vagy a Pazar i Ri környéke is. Van rengeteg szálloda olcsóbb, drágább, mindenféle. Nagy távolságok gyalog nincsenek a belvárosban, úgyhogy mindegy, csak a belváros legyen.

Ha Bookingon nézelődsz, akkor csak olyan szállást keress, ahol biztosítanak parkolóhelyet is! Ez lehet ingyenes (ez a jobbik megoldás), vagy ha nem ingyenes, akkor pár 100 Lek-et számolj hozzá, de ők biztosítsanak parkolóhelyet!

 

Azt meg gondolom nem kell magyaráznom Neked, hogy mit csináljál utána, de a többieknek leírom:

Meg kell nézni, hogy a szállásnak van-e honlapja (sok itteni szállásnak egyébként nincs), vagy Facebook oldala (ez szinte mindegyiknek van). Ezután emailben (erre ritkábban szoktak válaszolni :D), Messengeren, vagy a telefonszám alapján WhatsApp-on (ez itt elterjedtebb, mint a Viber) fel kell venni a szállással privátban a kapcsolatot. :) Persze még így is előfordulhat, hogy a Bookingon olcsóbb a szálláshely, mint direktben, mert éppen akciózik a Booking arra a szállásra, de ez nagyon ritka eset.

 

Ha találtál valamit, utána hívj nyugodtan Viber-en, vagy WhatsApp-on (a telefonszámomat úgyis tudod), elmondom a véleményemet a szállásról (ha ismerem az adott szállást, de elég sokat ismerünk a feleségemmel), meg a környékről (azt meg biztosan ismerjük).

 

Természetesen, ha nem a belvárost preferáljátok, akkor tudok természetközeli szállásokat is Tirana közvetlen környékén, de azokat bonyolult lenne ide leírni, hogy melyik részen mi van, úgyhogy ez esetben inkább keress privátban.

 

 

Előzmény: pó_apó (12238)