van_Persil Creative Commons License 2022.03.16 -21 0 36737

Disznővények.

Olaszországból nem hozhatsz be semmilyen permetszert, mert növényvédőszerekre nem vonatkozik az áruk szabad kereskedelme, ill. tilos csomagküldő szolgálattal szállítani (ha fölborul a furgon és kigyullad, akkor a titokban szállított permetszer az égés közben olyan mérges gázokat eregethet, ami közel s távol mérgezhet mindent és mindenkit, ill. ha nem is ég el, oltáskor az élő- ill. talajvízbe juthat.

Ha a Flumite nincs engedélyezve dísznövényekre (nem tudom, csak kérdem), pláne, ami ilyenkor még esetleg a lakásban vagy olyan helyiségben van, ahol emberek tartózkodhatnak, akkor tilos felhasználni dísznövényekre. Dísznövényeknél kicsit mások a kritériumok, mint élelmiszernövényeknél, ugyanis ha részben odabent is lehetnek, akkor fokozottan ügyelni kell a felhasználásukra, hogy ne kerülhessen a szer a növényről kipárolgással se az épület légterébe.

 

Én mindenképpen dísznövénykertész-növényvédős szakembert kérdeznék az atkairtás teendőiről leanderek esetében.

 

P.S.:

Megnéztem a nébih honlapján: a Flumite-nak 2010-ben lejárt az alapengedélye, de lejárt a legutolsó szükséghelyzeti engedélye is 2020 július 29-én, így semmiképp se használhatő se leanderre se semmilyen más kultúrában.

 

A növényvédelem annál felelősségteljesebb dolog, mintsem hogy lejárt engedélyű szereket ajánljunk másoknak! Ezt legyen szíves mindenki figyelembe venni, amikor másoknak szereket ajánl. Sajnos egyre kevesebb szernek van érvényes engedélye, ami tavaly még jó technológia volt, idén már lehet, hogy nem engedélyezett.

Előzmény: The Dark Side of the Moon (36736)